Premium Motors kahekordistas käibe

Harry Tuul 29. märts 2006, 00:00

"Tegelikult see ei ole midagi erilist," kommenteeris käibe kasvu Premium Motors Grupp ASi nõukogu esimees Jürgen Vester.

Tema sõnul müüvad nad ainult kalleid autosid, mille keskmine hind kõigub 850 000 ja 930 000 krooni vahel. Kui varem müüdi üks Hummer keskmiselt 2-3 kuu jooksul, siis nüüd juba iga kuu.

"Hummer on meie lipulaev," tõdes Vester, kelle sõnul müüs Premium Motors ka teisi kalleid autosid - Ferrarisid, Maseratisid ja Bentleyd. "Küsige eestlaselt, mis on luksusauto, ja ta vastab: Hummer," lisas ta.

Käibe kasvu toetasid oluliselt ka Leedu ja Läti koostööpartnerite müügitulemused. "Me müüme igale poole, kuid Eesti on praegu põhiline," selgitas Vester. Müük toimub ka Venemaale ja nii avatakse lähiajal autosalong Moskvas. Luksusautode huvilisi käib Eestis ka Peterburist.

Kõige populaarsemaks osutusid möödunud aastal Hummeri mudelid H3 ja uuendatud H2, mille hinnad kodulehel on vastavalt 900 000 ja 1,4 miljonit krooni, kalleim mudel H1 maksab koguni 2,4 miljonit. Vesteri sõnul kasutatakse sellised autosid mitmeti: kes sõidab iga päev, kes käib nädalavahetusel kalal või jahil, on ka inimesi, kellele see on kolmandaks või neljandaks autoks.

Premium Motorsi käive kasvas 2005. aastal 54,5 miljoni kroonini, 2004. aastal oli see 21,2 miljonit. Kasum kasvas ligi 1 miljonilt 3,8 miljonile kroonile.

Samuti kalleid automudeleid, Corvette'e ja Cadillace, müüva Viking Motorsi juhatuse esimehe Üllar Tanibergi sõnul on mitmekordne kasv muljetavaldav, kuid käive ligi 50 miljonit krooni on teostatav. "Ega nad väga palju autosid ei pea müüma," selgitas Taniberg, vihjates autode hinnale, ja lisas, et nullist alustades on kergem saavutada mitmekordne kasv.

Premium Motors alustas tegevust 2003. aastal, saades samal aastal Hummeri ainuesindajaks Baltimaades. Firma on keskendunud Ameerika maasturite müügile. Premium Motors Grupp AS koondab enda alla Premium Motorsi autosalongi, Premium Motors Capitali, Premium Motors Katsekoja, Premium Motors Kinnisvara ja Landwind Motors Balticu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing