Tubli südalinnasöökla City Plaza

Heidi Vihma 21. aprill 2006, 00:00

Ei tea miks, aga sõna "söökla" on käibelt kadumas. Midagi on selle sõna külge kinni jäänud, et seda enam meelsasti välja ei öelda. On see koristaja kloorine lapp või kapsahais või kõrbenud piimasupp või kleepuvad lauad.

Otsekohe pean üle kinnitama, et City Plazas ei olnud neist eelpoolnimetatud vürtsikatest nähtustest mitte mingit jälgegi. Aga viiekümne krooniga sai kõhu täis küll, nii et söökla mis söökla.

Sellel päeval oli valida praetud heigi, hakkliha-kartulivormi ja loomalihaprae vahel, sai valida väiksema või suurema portsjoni, lisandid juurde samuti oma meele järgi, kas kartuligratään või riis või keedukartul. Praetud heiki oli täiendatud seesamiseemnetega ja kala oli toredasti mahlakas. Enamasti on sööklaheigid õhukesed ja ära kuivanud, siin oli kalale maitse ja mahlad alles jäetud. Loomaliha oli tavalisel moel pehmeks hautatud, tugev punane kaste juures ja kartulivorm selline kodutoidu moodi.

Loodan, et keegi pole nii naiivne, et läheks sööklasse erilisi toiduelamusi otsima. Kala tuleb külmutatult, loomaliha ei ole sisefileest lõigatud ja vabrikus valmistatud hakklihast ei tee gurmeetoite keegi. Aga puhta ja koduse maitsega toitu saab siit küll.

Nagu mõned siinsed sagedasemad sööjad kinnitavad - menüü vahetub tihti, ära tüdineda jõuab ainult siis, kui päris iga päev ja pikemat aega ainult siin käia. Salativalik vahetub mõnikord isegi ühe päeva jooksul, sõltuvalt sellest, millist värsket köögivilja parajasti sisse on ostetud.

Unustasin öelda - prae juurde sai valida kolme salati vahel. Kui paned salati praeportsu juurde, siis on see juba prae hinna sees ja lisa maksma ei pea, ainult salatit süües on sellel oma hind.

Olen jäänud lõunapraadide juurde, aga siin saab ka hommikusööki, suppi, on magustoitu ja saia ja kooki. Soe kohupiimatasku ja moonirull - klassika, aga heal tasemel!

Kohvik-söökla disainimisega pole üle pingutatud. Kõige parem on süüa paraja kõrgusega laua taga normaalsel toolil istudes - lihtne tõde, aga mõnikord püütakse uutes kohtades midagi paremat välja mõelda. City Plazas on sööjatele korralikud lauad ja kohvijoojatele diivanid. Kellele meeldib Vana-Rooma moodi poollamaskledes süüa, need saavad ka diivanitel külitades prae ja supiga hakkama.

Esimesel korral läks vaja mõningast leidlikkust suures majas kohviku ülesleidmiseks. Kuid juba liftis kinnitasid toidulõhnad - jah, see pole just toidulift, aga sööma saab sellega sõita küll.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing