Imre Michalsky müüs 30 protsenti ASist Viljandi Aken ja Uks peadirektorile

Peeter Raidla 17. mai 2006, 00:00

Väärtpaberite keskregister registreeris tehingu esmaspäeval. Äripäeva andmeil lepiti aktsiate müügis kokku aga juba märtsis, mil soomlane Paavo Mikko Juhani Lampinen valiti ettevõtte nõukogu liikmeks.

Lampinen tegutseb ASi Viljandi Aken ja Uks peadirektorina juba alates 2001. aastast, mil Imre Michalsky kutsus ta tööle peamiselt ekspordi suurendamise sihiga. Viljandi Aken ja Uks ongi viimastel aastatel üsna edukalt toiminud. Pärast sajandivahetuse aja kriisi on Viljandi Aken ja Uks olnud pidevalt kasumis ning ettevõtte käive on viimase viie aasta jooksul kahekordistunud, ulatudes mullu üle 270 miljoni krooni.

30 protsendi aktsiate üleminekut Paavo Lampineni omandusse kinnitas ettevõtte juhatuse liige Valdeko Kalma.

Aktsiatehingu taga võib olla viis aastat tagasi kokku lepitud optsioon. Kaudselt kinnitab seda ka Lampineni viis aastat tagasi asutatud osaühing SIO Investments, mis pole seni erilist majandustegevust arendanud.

Seda, kas aktsiad läksid otse Lampineni või tema osaühingu omandusse, ei õnnestunud välja selgitada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing