Maksupettuses kahtlustatav otsib kokkulepet

ÄP 21. juuni 2006, 00:00

Metsalu süüdistatakse selles, et jättis osaühingu Sanaale ainuomaniku ja juhatuse liikmena maksmata pisut alla kahe miljoni krooni käibe- ja tulumaksu.

Kohtuasja ajava ringkonnaprokuröri Andrei Voronini sõnul paluti eile kohtult vaheaega, et mõlemad osapooled saaksid alustada läbirääkimisi kohtuvälise kokkuleppe sõlmimiseks. "Üldjoontes on kokkulepe olemas, aga kuni me pole kompromissini jõudnud, ei saa ma öelda, mida see sisaldab," selgitas prokurör.

Viimastel andmetel töötab Metsalu vaatamata maksupettuses kahtluse all olemisele riiklikult tunnustatud kohtueksperdina. Justiitsministeeriumi andmetel on Metsalu riiklikult tunnustatud ekspert kuni 2007. aasta lõpuni. Metsalu on ekspertide nimekirjas praegu ainus, kes teeb raamatupidamis- ja finantsekspertiise.

Kohtunikud on määranud Metsalu ka mitmeid maksuekspertiise tegema. Näiteks määras Harju maakohtu kohtunik Ardi Šuvalov Metsalu maksueksperdiks kriminaalasjas, kus maksupettuses, rahapesus ja altkäemaksus süüdistatakse Kakumäe Võrkude juhti Andres Davõdovit, endist kaitsepolitseinikku Priit Tikerped ja endist abilinnapead Vladimir Panovi.

2003. aasta oktoobris otsis kaitsepolitsei läbi Metsalu töö- ja elukoha ning tunnistas ta kahtlustatavaks.

Metsalu tegeles OÜ Sanaale kaudu ka raha kantimisega vahele jäänud juustuhulgimüüja Estover-Kaubanduse ASi raamatupidamisega. Juustumüüja pettis aastatel 1997-2001 riiki nii käibe- kui ka tulumaksuga, juurdemääratud maksusumma koos intressidega küündis ligi 4 miljoni kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing