SanDisk ja Skype tutvustasid kaasaskantavat Skype'i

Indrek Kald 15. august 2006, 00:00

Internetitelefoni Skype kasutajad saavad nüüd teha kõnesid ja pidada tekstivestlusi pea igas arvutis ilma selleks tarkvara alla laadimata.

Nimelt on maailma suurima välkmälutootja SanDisk uusimatel Cruzer Micro ja Cruzer Titanium mälupulkadel Skype juba ostes paigaldatud.

Skype'i kontot saab seega kasutada ja kaasas kanda koos kõigi kontaktide, seadete ja eelistustega. Kaasaskantav Skype sobib hästi paljureisivatele äriinimestele, puhkajatele, üliõpilastele ning igaühele, kes kasutab mitut arvutit.

Uued mälupulgad tunneb ära nende pakendil oleva Skype'i logo järgi. Need on müügil suuremates arvuti- ja elektroonikakauplustes. Lisaks on SanDisk Cruzer Micro müügil Skype'i veebipoes.

SanDiski uusimate USB-pulkadega on kaasas mitmesuguseid programme mälupulgalt jooksutada võimaldav U3-platvorm. Sellega saab luua suvalisse arvutisse tuttava keskkonna, sest USB-pulgale mahub hulgaliselt U3-rakendusi, -seadeid ja -kontakte (nt viirusetõrje, failide sünkroniseerimine, salasõnade haldus).

Suhtlustarkvara Skype jõudis eelmisel kuul nelja WiFi-telefoni, millega saab teha internetikõnesid avalikus traadita interneti levialas. Uued Skype'i WiFi-telefonid töötavad kõigis avalikes traadita interneti levialades - see tähendab enamikku kodudes, kontorites ja internetikohvikutes olevaid WiFi-võrke.

Kõnealuseid telefone on lihtne kasutada, sest Skype'i kasutajatele arvutist tuttav suhtlustarkvara on neis juba ostes olemas. Pea kõike, mida Skype teeb arvutis, saab teha ka nende telefonidega - näha, kes on online, helistada tavatelefonidele ja mobiilidele, kasutada kõneposti.

Juulis esitletud telefonid tootjatelt Belkin, Edge-Core, NETGEAR ja SMC sobivad WiFi-aladega, mis ei nõua brauseri kaudu autentimist. Samuti toetavad nad levinumaid WiFi turvaprotokolle. Kõik neli telefoni jõuavad Skype'i veebipoes (skype.com/store) müüki augustis-septembris. NETGEARi 210 eurot (3300 kr) maksvat WiFi-telefoni saab sealt osta juba praegu. Hilissuvel peaks enamik neist telefonidest jõudma ka Eesti suurematesse elektroonikakauplustesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing