Rohelised maskid langevad

Mati Feldmann 22. august 2006, 00:00

On selge, et tuuleenergiast toodetud elekter ei kata kunagi Eesti vajadusi ära. Täpselt samamoodi, nagu näiteks mahepõllundus ei suuda katta kõigi inimeste toiduenergia vajadust. Aga püüdma põhimõtteliselt õiges suunas peaks.

Ent mis me loeme lehest? Saaremaa Kaarma valla elanikud ei taha põhimõtteliselt elektrituulikutest midagi kuulda. (Sinna on plaanis püstitada umbes poole ruutkilomeetri suurusele alale kuus elektrituulikut.)

Roheline mõtteviis on kena küll, aga viljeldagu seda mõtteviisi ükskõik kus mujal, ainult mitte meie vallas. Ilmselt ei saa siiski elektrituulikuid suvalisse kohta püstitada, peab olema piisavalt tuult jne. Piduri tõmbamine Eesti rohelisele arengule näitab kas või seda, et kõiki ilusaid jutte ei maksa uskuda, meie hulka on pugenud palju "libarohelisi".

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing