Trükikodadel on remondimehi raske leida

Ketlin Priilinn 30. august 2006, 00:00

Hetika trükikoja juhataja Viljar Kaljura sõnul on korralike remondimeeste leidmine nende tööstuse jaoks kahtlemata üpris keeruline ja tõsine probleem.

"Meie ettevõte tegutseb Viljandis ja ega siitkandist pole küll kedagi võtta - kvalifitseeritud ning usaldusväärseid töömehi siin lihtsalt ei ole," tõdeb Kaljura. "Seega oleme peamiselt sunnitud remondimehi tellima Tallinnast, aga ega sealnegi olukord ausalt öeldes just kõige parem pole."

Viljar Kaljura lisab, et kuidagiviisi on siiani siiski hakkama saadud.

"Palgaliselt meil firmas tööl remondimehi ei ole," selgitab Kaljura. "Meil on ajapikku välja kujunenud paar kindlat ettevõtet, kust mehi tellime - vajadusel helistame, töömehed tulevad kohale ja teevad töö ära."

Kaljura leiab, et ei ole lihtsalt mõtet trükiseadmete remondibrigaadi pidevalt ettevõtte palgal pidada, kuna seadmed ju teatavasti iga päev ei lagune.

Haapsalu trükikoja juhataja Vaike Linamäe aga kinnitab, et nende trükitööstusel on tunduvalt olulisemaid ja tõsisemaid probleeme kui seadmete remondimeeste leidmine. Mis laadi probleemidega täpsemalt on tegemist, ei soovi ta siiski kommenteerida.

"Aga masinaremontijate osas pole meil seni küll mingit muret olnud, iga teenust on ju tegelikult võimalik raha eest osta - kui nõudlus on olemas, siis leidub ka pakkumisi," leiab Linamäe. "Töömehi on meil siiani ikka saada olnud, kusjuures need, kes meil ametis käivad, teevad oma tööd ka asjatundlikult."

Pajo trükikoja juhataja Karmen Vesselovi sõnul käivad neil masinaid remontimas ja regulaarselt hooldamas töömehed trükiseadmete müügiesindustest.

"Hooldusmehi käib nii Lätist kui Tallinnast," kinnitab Vesselov. "Probleemi seetõttu kindlasti ei ole, hooldusleping lihtsalt kohustab neid alati õigeks ajaks kohale tulema." Vesselovi sõnul pole keegi seni veel tulemata jätnud.

"Usaldame neid ettevõtteid, meie masinad on alati olnud korralikult hooldatud," ütleb Karmen Vesselov.

ASi Võru Täht juhatuse esimees Mäidu Helistvee leiab aga, et korralikku remondimeest leida on praegusel ajal siiski suhteliselt raske.

"Siiani oleme asjaga ikkagi toime tulnud, mis meil muud ülegi jääb," ütleb ta. "Kui mingisugustel remondi- või hooldetöödel abi on tarvis, oleme tavaliselt võtnud ühendust kolleegidega mõnest teisest trükikojast, kus töötavad vastavad spetsialistid - keegi ikka on nõus tulema ning ka meie masinad üle vaatama ning korda tegema."

Helistvee lisab, et ka seadmete müügiesindustes on olemas vastavate oskustega inimesed, kes vajadusel nõu ja jõuga appi tulevad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing