ÄP 5 aastat tagasi: Tulemas suurim eraisiku maksuprotsess

ÄP 05. oktoober 2006, 00:00

Maksuamet süüdistab konsultatsioonifirma Diveci juhti ja omanikku Erik Vallastet 28 mln kroonise isikutulu varjamises, mis on seni suurim eraisiku maksuprotsess Eestis.

Maksunõue tugineb detsembris 2000 koostatud maksuameti kontrollaktile. Valdavalt on arvesse võetud Vallaste omandis olnud offshore-firmade Caresa Internationali ja E.V. Investmentsi arveile 1995-1999 laekunud 28,4 mln krooni, millelt arvestatud tulumaks on 7,4 mln ja intressid 4,6 mln krooni. Vallaste on enda kinnitusel teeninud keskmiselt vaid 25 000 krooni aastas, 1996 ei küündinud tema tulud deklaratsiooni järgi isegi maksuvaba tulumäärani. Vallaste polnud nõudega päri ja esitas kaebuse Tallinna halduskohtule. Põhjendades oma seletustes deklareeritud sissetulekutega võrreldes kümneid kordi jõukamat eluviisi, on Vallaste väitnud, et elas nimetatud välisfirmadest saadud laenude najal ning kogu 1995. aastast alates saadud krediidisumma (kokku 52 mln krooni) tuleb tal tagastada hiljemalt 2005. aasta lõpuks.

Hetkeseis: Eile ei osanud maksuamet asja seisu öelda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:19

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing