Vilniaus Bankas soovitab Tallinna Vee aktsiat hoida

Tarvo Vaarmets 11. oktoober 2006, 00:00

Panga hinnasiht on eilsest sulgemishinnast 8% võrra kõrgemal.

Soodne keskkond ja ettevõtte arendustegevus peaksid negatiivsete faktorite mõju tugevasti üles kaaluma, mistõttu Vilniaus Bankas ennustab järgmiste aastate jooksul Tallinnas veeteenuseid osutava firma käibe vaikset, kuid kindlat kasvamist.

Kui eelmisel aastal oli Tallinna Vee käive 591 miljonit krooni, siis 2011. aastaks prognoosib Leedu pank 929 miljoni krooni suurust käivet. Kasum peaks sama perioodi jooksul kasvama aga 174 miljonilt 365 miljonile kroonile.

Peamise käibe ja kasumi kasvu vedurina nähakse puhta vee pakkumise ja reovee ärajuhtimise eest küsitava hinna tõstmist. Muude rahavooge suurendavate tegurite hulka arvatakse analüüsis peamiselt saadud kompensatsioonid linna huvitavate investeeringute eest. Samas toruvõrgustiku laiendamise programmi lõpetamine vähendab nii taolisi sissetulekuid kui ka laiendamisega seotud kulusid, seisab analüüsis.

Analüüsis tuuakse välja ka Tallinna Vee küllaltki kõrge kasumlikkus - 2005. aasta kasumimarginaal oli 29,5% - ning ennustatakse isegi selle mõningast tõusu.

Kõrget kasumlikkust aitavad säilitada fikseeritud kulud, kui ettevõte suudab nende kasvu hoida madalamal käibe kasvust. Samas nenditakse, et see on küllaltki raske ülesanne, eriti kui võtta arvesse palgatõusu.

Dividendid jäävad ka edaspidi umbes samale tasemele. Analüüsi kohaselt maksab Tallinna Vesi investoritele välja 90-95% kasumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing