Vello Tafenau müüb Võhu Veini hulgimüügifirmale Haljas

16. oktoober 2006, 00:00

Eelmisel nädalal said veinitootja Võhu Veini aktsionärid kirja: aktsionärid peaksid 16.-19. oktoobrini müüma aktsiad ASile Haljas. Võhu Veini aktsiate hind on kokku 4 510 080 krooni. Kirja all seisid Võhu Veini nõukogu esimehe Vello Tafenau ja Haljase juhatuse esimehe Edgar Tobleri allkiri.

Otsuse müügi kasuks tõi Tafenau sõnul terav konkurents ning soov firmat edasi areneda. "Meil on kokku 27 aktsionäri. Suvel oli meil aktsionäridega ühine koosviibimine, kus leiti, et müümise otsus on mõistlik. Aktsionäridel endal polnud huvi osta," kommenteeris 40 protsendi Võhu Veini aktsiate omanik Tafenau.

Võhu Veini aktsionär Toomas Rae pole aga asjade käiguga rahul. "Väikeaktsionäridele tuli teade, et on üldkoosolek. Seal teatas Tafenau oma otsusest aktsiad müüa. Mina tahaksin teada, millest lähtuvalt valiti ostja? Ja miks just sellise hinnaga müüdi?" küsis Rae. "Tuleks uurida ka seda, kui palju on praegu veinikeldris üldse veini kokku. Veinide koguhind on vastavuses aktsiate müügihinnaga," lisas ta.

Samuti ei mõista Rae, kuidas saab Tafenau väita, et nõukogu otsustas müüa, kui tegelikult otsustas Tafenau ainuisikuliselt. Nõukogusse kuulub kokku viis liiget.

"Müüjate jaoks on hind alati liiga madal ja ostjate jaoks liiga kõrge. Nähes seda, mis Eestis toimub, kui kõrged on kas või kinnisvarahinnad, siis firma osalust müües on see hind loomulikult väike," kommenteeris Tafenau aktsiate müügihinda. "Vaatamas käisid ka teised firmad, kuid tõsine huvi tuli ASi Haljas poolt."

Tafenau ei soovi avaldada oma plaani, mida ta saadud rahaga peale hakkab. "Ei ole ilus nii teiste rahakotti piiluda," märkis Tafenau.

Aktsiate müügiga loodetakse Võhu Veinile uus hoog sisse puhuda ning laiendada valdkondade ringi. "Kindlasti soovime tuua uusi põnevaid veine siia villimiseks. Viinamarjaveinid on väga populaarsed. Mõtteid on veel, kuid neist võiks rääkida pigem AS Haljas," täpsustas Tafenau.

Haljas on hulgimüügifirma, mis impordib kaaviari. Lisaks müüb firma odavat Vene, Ukraina ja Ida-Euroopa kaupa. Mõned aastad tagasi üritas Mehtijev ebaõnnestunult rajada Kakumäe poolsaarele Merirahu elurajooni, millest pidi saama rikaste eralinn. ASil Haljas oli üleliigset suhkruvaru ELi astumise eel 401 955 kilo, kirjutas mullu Eesti Ekspress.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing