Ühendusplatvormiga saab kergelt uusi süsteeme lisada

Rein Kadastik 26. oktoober 2006, 00:00

Ühendusplatvorm aitab lahendada infosüsteemide sidumisprobleeme.

Enterprise Service Busi (ESB) tüüpi ühenduspõhimõtteid kasutades saate ettevõtte infosüsteemi ülesehituse lihtsamaks ning tuleviku helgemaks.

Idee seisneb selles, et iga infosüsteem seotakse keskse ühendusplatvormiga ühe- või kahesuunalise andmeedastuskanali kaudu, milles toimub andmevahetus teiste infosüsteemidega.

Kuigi pärast ESB-siseste seoste loomist töötab kogu infovahetus parimal juhul täpselt samuti nagu varem, võib kohe näha ka ESB eeliseid: kui seni oli raamatupidamissüsteemil kaks ühendust laoarvestuse ja kliendihaldussüsteemiga, siis nüüd on vaid üks ühendus ESBga. Lisaks on infosüsteemide seosed koondatud ESBsse, kus neid on kerge jälgida ja hallata.

Ühendusplatvormi abil on ka lihtne uusi süsteeme olemasolevatega ühendada.

Arenevas ettevõttes tekib tihti palju infosüsteeme, mis täidavad spetsiifilisi ülesandeid, kuid vajavad aeg-ajalt teiste süsteemide andmeid. Et info liiguks ja firma muutuks efektiivsemaks, püütakse neid jõudumööda üksteisega liidestada ja astutakse esimesed sammud ühendamise konarlikul teel. Ajapikku kujuneb ühendustest aga keeruline rägastik.

Sellises olukorras on firmas tavaliselt ka inimene, kes on ühendusprojekte koordineerinud ning kel on süsteemivahelistest andmekanalitest ülevaade.

Kes andmevahetust tunneb, teab, et see on keeruline ning iga uus ühendus võib katkestada senised. Kuna süsteemi laiendamine läheb iga korraga raskemaks, suhtutakse tulevikku skeptiliselt. See aga pärsib firma arenguvõimet.

Ühendusplatvormi kasutades on suur pluss ka võimalus jälgida seda, mis andmetega toimub. Igal hetkel on haldusmooduli abil võimalik näha, millist teavet mis süsteemist teise viiakse ning kas vastavad andmebaasid on sünkroniseeritud.

Kokkuvõttes aitab teabe haldamine säästa kulusid ing tekitada isegi lisaväärtust, mida saab rahaks teha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing