BMW avalikustas uue kolmanda seeria kõvakatusega kabrioleti fotod

Ardo Kalda 27. oktoober 2006, 00:00

BMW avaldas esimesed ametlikud fotod 3. seeria uuest mudelist - järgmise põlvkonna lahtisest kolmesest, mis jõuab esmakordselt avalikkuse ette Detroidi autonäitusel 2007. aasta jaanuaris.

Tegemist on kolmese kabrioleti neljanda mudelipõlvkonnaga, millel on BMW esimene automaatne kõvakatus kõrgema keskklassi lahtisele mudelile, paremad sõiduomadused, suurem turvalisus, uued mootorid ja täiesti uus nägu.

Järgmise aasta maikuus Eestis müügile jõudev lahtine kolmene paistab silma eelkõige BMW-le omase jõulise disainijoone, kuid ka suurema ruumikuse poolest nii ees kui ka taga. Uue 2-ukselise kabrioleti sportlikkust rõhutavad selle sõiduomadused ja dünaamika, uuele tasemele viidud lahtise mudeli turvalisus, juhiabi süsteemid, interjööri eksklusiivsus ja erinevad mugavuslisad, samuti uute materjalide kasutamine ja mitmed innovaatilised tehnilised lahendused.

Kõige olulisem uuendus on kabrioleti kolmeosaline kergmetallist kõvakatus, mis avaneb ja sulgub automaatselt ka aeglase sõidu ajal ning on juhitav puldist. Võib öelda, et BMW insenerid on lõpuks valmis saanud lahtise mudeli katuselahenduse, mis vastab kõige nõudlikuma autohuvilise ootustele. See avaneb 22 sekundiga ja sulgub 23 sekundiga. Ühtlasi võtab uus katus vähe ruumi ning tagab pagasiruumi maksimaalse mahutavuse - 350 liitrit, kokkuklapitud katusega on mahutavus 210 liitrit.

3. seeria kabriolett tuleb turule uute 6- ja 4-silindriliste otsesissepritsega bensiinimootoritega, samuti 6-silindriliste reas uue võimsa kuuese diiselmootoriga.

Lahtise kolmese tippmudel BMW 335Ci on varustatud 3-liitrise ja 6-silindrilise Twin-turbo tehnoloogiaga reas-kuuese bensiinimootoriga, mille võimsus on 306 hj, kiirendus 0-100 km/h 5,8 sekundit ja tippkiirus 250 km/h.

Koos bensiinimootoriga mudelitega jõuab kohe müügile ka võimas 3-liitrise reas-kuuese diiselmootoriga kabriolett. BMW 330Cd võimsus on 231 hj, kiirendus 0-100 km 7,1 sekundit, tippkiirus 245 km/h ja keskmine kütusekulu 6,9 liitrit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing