Olympicu aktsia kerkis enim

Peeter Teder 07. november 2006, 00:00

Tallinna börsil kerkis eile enim Olympic EG aktsia, mis tõusis 14,6 miljoni kroonise käibe juures 3,4 protsenti ja maksis 105,77 krooni (6,76 eurot).

Olympicu aktsia kerkib ilmselt heade majandustulemuste ootuses. Majandustulemused peaksid välja tulema veel sel nädalal. Samas ei ole aga üldse kuulda laienemisest välisturgudele - kui muidugi välja arvata vastava ametikoha loomine. Samas aga kindlasti asjaga tegeletakse ja usutavasti ei taheta lihtsalt enne kaagutama hakata, kui muna on munetud. Olympicu aktsia on ilusti käitunud ja juba on leidunud ka esimene suurinvestor, kes oma paki on letti pannud. Eelmisel nädalal vahetas ühes tehingus omanikku seni suurim hulk aktsiaid. 730 000 aktsiat müüdi hinnaga 102,64 krooni (6,56 eurot). Arvan, et täna tuleb Olympicu aktsial väike hingetõmbepaus.

Suurim kukkuja oli Tallinki põhiaktsia, mis odavnes 3,6 protsenti, makstes 63,37 krooni (4,05 eurot). Tallink ajas oma varade ümberhindlusega aktsia hinna ja ühe aktsia kohta tuleva kasumi ehk P/E suhte madalaks. Millegipärast ei meelita see aga investoreid aktsiat ostma ja väärtpaber on viimase jooksva nädalaga ainult odavnenud. Võib olla, et asi on selles, et inimesed realiseerivad kahjumit, et uusi positsioone võtta.

Enam kui miljonikroonise käibe saavutasid veel Baltika ja Tallinna Kaubamaja aktsiad. Kaubamaja aktsia tõusis ka uuele rekordtasemele. Kaubamaja aktsia tõusis 2,9 protsenti ja maksis 95,29 krooni (6,09 eurot). Väärtpaberi käive ulatus 1,5 miljoni kroonini. Kaubamaja teatas ka esmapilgul muljetavaldavatest kasuminumbritest. Aasta esimese üheksa kuu kasum rohkem kui neljakordistus. Samas on see aga mõistetav, sest eelmisel aastal laienes firma järsult. Kaubamaja juhtkond teatas ka, et valmistutakse aegadeks, mil tarbimine pole enam nii meeletu nagu praeguse majanduskasvu tingimustes. See on igati positiivne käik firma juhtide poolt.

Baltika aktsia käive oli 7,8 miljonit krooni. Aktsia hind nihkus 0,3 protsenti üles ja oli 281,64 krooni (18,00 eurot).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing