Peeter Teder • 8. november 2006 kell 22:00

Baltika ja Olympic olulistel lävedel

Tallinna börsil flirtisid eile kaks aktsiat välisinvestoritele psühholoogiliselt oluliste tasemetega - Baltika aktsia puudutas 18 euro (281,64 krooni) taset ja Olympic EG aktsia suundus päeva alguses 7 euro (109,53 krooni) taseme poole.

Baltika aktsia sulgemishinnaks jäigi 18 eurot ehk 281,64 krooni, mis on sama mis eilegi. Esmaspäeval käis aga Baltika aktsia hind päevasiseselt ära ka rekordilise 284,77 krooni (18,2 euro) tasemel.

Ootused Baltika aktsia suhtes on aetud üsna kõrgele ja ilmselt suudab firma neile lähiajal ka vastata. Samas aga võivad esimesed teated kasvuhoo raugemisest tuua aktsiahinna madalamale. Kuigi analüüsimudelid näitavad, et Baltikat võib endiselt osta, oleksin mina sellise sammuga ettevaatlik. Õigupoolest tundus mulle juba 13 euro ehk 203,41 krooni tasemel, et aktsia on kallis. Arvan, et hiljutiste uusemissioonide Eesti Ehituse ja Olympicu aktsiatel on rohkem potentsiaali ülespoole liikuda kui Baltikal. Baltika võib ühel hetkel väsida nagu seda on teinud Norma ja Merko Ehitus.

Olympicu aktsia käis päeva sees ära 6,99 euro ehk 109,37 krooni tasemel, kuid ei suutnud 7 euro taset puudutada. Aktsia sulgemishind oli 6,94 eurot ehk 108,59 krooni, mis on 0,3 protsenti kõrgem kui teisipäevane sulgemishind. Olympicu aktsia oli ka 45,5 miljoni krooniga enim kaubeldud väärtpaber (kui jätta arvestamata üks Tallinki aktsiaga sooritatud tehing, mis arvestatakse eilse statistika hulka).

Olympicu aktsionärid on endiselt aktsiaid pigem siiski hoidmas kui müümas. See võimaldab ka aktsiahinnal ülespoole liikuda. Nii tegigi Olympicu aktsia eile taas uue rekordi. Kuigi päeva alguses üritati murda 7 euro taset, see päeva kokkuvõttes siiski ei õnnestunud. Kui päeva alguses paistis selle taseme murdmine täiesti tõenäoline, siis õhtupoole tekkis selles osas juba tõsiseid kahtlusi. Kui lähipäevil see tase murtakse, on aktsial taas avatud tee ülespoole liikumiseks.

Uue rekordtaseme tegid eile veel Tallinna Kaubamaja ning Saku Õlletehase aktsiad.

Hetkel kuum