• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liitumised aitavad

  Liitumis- ja ühinemisuudised aitasid eile Euroopa börsid väiksesse plussi. Suuremale tõusule aitas piiri panna kaevandussektor, kuna vaske on tabanud kiire langustsükkel.
  Suurbritannia suurim kommertstelekanal ITV oli eile õhtuks tõusnud 3,1% (114,5 pennini), kuna sama riigi suurim kaabeltelevisioonifirma NTL pakub Financial Timesi andmeil firma eest 9,6 miljardit dollarit (117 miljardit krooni), vahendas uudisteagentuur Bloomberg. NTL teatas börsile juba möödunud neljapäeval, et on huvitatud liitust ITVga, kuid lisas, et tehing on veel väga algses arengustaadiumis.
  Teine kiire tõusja oli Suurbritannia projektijuhtimise ja tehniliste lahenduste pakkumisega tegeleva Ameci aktsia (4,7%, 418,5 penni), kuna erakapitalil baseeruv investeerimisfond Texas Pacific Group tegi firmale ülevõtmispakkumise.
  "Erafondidel on kõvasti raha, nad peavad seda investeerima ja nad on nõus palju maksma," kommenteeris Julius Baer Holding AG aktsiaturgude juht Kevin Lyne-Smith.
  Vinge firma aktsia Ericssonile tud USA keskpank.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Börs: USA aktsiad lõpetasid korraliku langusega
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Wall Streeti suurimad indeksid lõpetasid teisipäeva miinuses, nafta hind hüppas aga enam kui 2protsendi võrra. Investorite fookuses on kolmapäeval lõppev Föderaalreservi kohtumine ning geopoliitilised pinged, vahendab Reuters.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.