• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PTA omaette mastist

  Eilsel päeval oli kaks erinevat palet. Kui enne keskpäeva käis kibekiire kasumivõtt, siis päeva teisel poolel aktsiahinnad stabiliseerusid ja näitasid kohati juba kergelt tugevnemise märke.
  Päeva 3,8% langusega alustanud Olympicu aktsia lõpetas 7,30 eurol (114,22 kroonil) ehk 1,4% miinusega. Sarnaselt käitus ka Tallinna Kaubamaja, mis oli päeva sees koguni 5,5 protsendiga kaotuses, kuid suutis lõpetada 7,71 eurol (120,64 kroonil) ehk 0,9% miinuses.
  Vastupidise skeemi järgi käitus Baltika aktsia, mis käis hommikul esmakordselt ajaloos ära üle 300 krooni joone (301,97 kroonil = 19,30 eurol), kuid lõpetas päeva 1,3% langusega (18,85 eurol = 294,94 kroonil).
  Omaette mastist oli eile PTA Grupi aktsia, mis tegi läbi 8,2 protsendilise ralli ja lõpetas 3,68 eurol (57,58 kroonil).
  Eile hommikul teatas rõivatootmise ja müügiga tegelev ettevõte, et ostab Poolast seitset poodi koordineeriva naistepesu jaemüügiketi. Mõned päevad tagasi teatas PTA, et soovib suurendada oma osalust Valgevene naistepesu tootvas firmas Milavitsa ning teeb seetõttu väikeaktsionäridele väljaostupakkumise.
  Ehkki mõlemad tehingud on PTA jaoks rahaliselt väikse tähtsusega, tundub, et investorid otsivad kiiresti kallinenud liideraktsiate kõrval uusi investeerimisvõimalusi.
  Eilne PTA aktsia kauplemisaktiivsus oli igatahes väga muljetavaldav: 3,8 miljonit krooni ja 82 tehingut. Ettevõtte aktsia populaarsus peaks lähiajal kõvasti kasvama, kuna PTA noteerib end Tallinna börsi põhinimekirjas ja noteeritud aktsiate arv hüppab praeguselt 1,9 miljonilt 37,9 miljonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.