Raivo Sormunen • 16. november 2006 kell 22:00

PTA omaette mastist

Eilsel päeval oli kaks erinevat palet. Kui enne keskpäeva käis kibekiire kasumivõtt, siis päeva teisel poolel aktsiahinnad stabiliseerusid ja näitasid kohati juba kergelt tugevnemise märke.

Päeva 3,8% langusega alustanud Olympicu aktsia lõpetas 7,30 eurol (114,22 kroonil) ehk 1,4% miinusega. Sarnaselt käitus ka Tallinna Kaubamaja, mis oli päeva sees koguni 5,5 protsendiga kaotuses, kuid suutis lõpetada 7,71 eurol (120,64 kroonil) ehk 0,9% miinuses.

Vastupidise skeemi järgi käitus Baltika aktsia, mis käis hommikul esmakordselt ajaloos ära üle 300 krooni joone (301,97 kroonil = 19,30 eurol), kuid lõpetas päeva 1,3% langusega (18,85 eurol = 294,94 kroonil).

Omaette mastist oli eile PTA Grupi aktsia, mis tegi läbi 8,2 protsendilise ralli ja lõpetas 3,68 eurol (57,58 kroonil).

Eile hommikul teatas rõivatootmise ja müügiga tegelev ettevõte, et ostab Poolast seitset poodi koordineeriva naistepesu jaemüügiketi. Mõned päevad tagasi teatas PTA, et soovib suurendada oma osalust Valgevene naistepesu tootvas firmas Milavitsa ning teeb seetõttu väikeaktsionäridele väljaostupakkumise.

Ehkki mõlemad tehingud on PTA jaoks rahaliselt väikse tähtsusega, tundub, et investorid otsivad kiiresti kallinenud liideraktsiate kõrval uusi investeerimisvõimalusi.

Eilne PTA aktsia kauplemisaktiivsus oli igatahes väga muljetavaldav: 3,8 miljonit krooni ja 82 tehingut. Ettevõtte aktsia populaarsus peaks lähiajal kõvasti kasvama, kuna PTA noteerib end Tallinna börsi põhinimekirjas ja noteeritud aktsiate arv hüppab praeguselt 1,9 miljonilt 37,9 miljonini.

Hetkel kuum