• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõrksaid korteriühistuid ähvardab hiigeltrahv

  Tehnilise järelevalve inspektsioon kaalub, kas määrata hiigeltrahv ja keerata gaas kinni neil korteriühistutel ja -omanikel, kes venitavad rikkis gaasiseadmete remontimisega.

  Tehnilise järelevalve inspektsiooni (TJI) peaspetsialist Malle Laaniste ütles Postimehele, et siiani on inspektorid suhtunud rikkis gaasiseadmete remondiga viivitanud inimestesse ja korteriühistutesse üpris leebelt, kuid nüüd ei jää muud üle, kui seaduse nõuete eirajatega hakata karmilt ümber käima, kirjutas Tarbija 24.
  «Võib juhtuda, et me ei hakkagi enam neile ettekirjutusi tegema, vaid algatame kohe väärteomenetluse,» kinnitas Laaniste. See tähendab, et inspektsioon võib kohtu kaudu küttegaasi ohutuse seaduse nõudeid eiravalt korteriühistult välja nõuda kuni 50 000 krooni.
  Tehnokontrollikeskuse (TKK) seadmete kontrolli osakonna juhataja asetäitja Tõnu Roosaare sõnul ei ole Tallinnas asuvate rohkem kui 15 aasta vanuste gaasiseadmete arv täpselt teada. Kontrollitud on umbes 12 500 niisugust gaasipliiti ja veesoojendit. Põhiliste riketena tõi ta esile gaasilekked seadmetes ja ühenduskohtades ning veesoojendite ohutusautomaatika vead.
  Ta lisas, et väga halvas seisus gaasiseadmete omanik ei pruugigi kontrolli tellida, mistõttu ohtlikke pliite või veesoojendeid võib Tallinnas veel küllalt olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.