Christel Karits • 30. november 2006 kell 22:00

Seitse päeva tippfilme CC Plazas

Tänasest nädala jooksul näeb Tallinnas CC Plazas menufilme, mille ametlik esilinastus toimub alles nädalate pärast.

"Valisime aasta alguse kavast välja mõned maiuspalad, millega usinamat kinokülastajat enne jõuluhulluse algust rõõmustada," ütles Forum Cinemase PR-juht Lauri Kaare, kelle sõnul on ettevõtmine pigem PÖFFile lisaks, mitte selle vastu.

"On ju viimase kolme aasta jooksul tekkinud piisavalt inimesi, kes harjunud PÖFFi annust CC Plazast kätte saama. Kahjuks polnud võimalik festivali seekord meie juurde mahutada. Küll on PÖFFi käsutuses Kosmose mõlemad saalid," lisas ta.

Ekraanile jõudva seitsme linateose hulgas on Kaare sõnul mitu väga head filmi. Kui peaks vaid ühe välja valima, siis oleks see tema soovitusel võrratu koomiline road-movie "Väike Miss Päikesepaiste", mille rohkeid plusse ei jõuagi üles lugeda. See on teravmeelne lugu nuhtlusest koondnimega sugulased, keda inimene endale ise valida ei saa.

Hooverid on ideaalperekonna vastand: eduka karjääri saladustest edutult jutlustav isa, närvivapustuse piiril kõikuv ema, nende poeg, kes on andnud vaikimisvande ning kirjutab kõik oma soovid paberile, tema värskelt enesetappu üritanud onu ning ropusuine vanaisa, kelle halle vanaduspäevi muudavad helgemaks narkootikumid. Selle hullumeelse seltskonna ühine teekond Californiasse, kus pere pesamuna osaleb konkursil "Väike Miss Päikesepaiste", on tragikoomiline kannatuste rada, mida saadavad surm, muutused ja arusaamine, mida tähendab olla luuser tänapäeva maailmas, kus võitmine näib olevat kõigile kinnisideeks.

Seitsme päeva sisse mahuvad veel filmid "Marie Antoinette", "Hollywoodland", "Šotimaa viimane kuningas", "Sissemurdmine", "Allikas" ja "Lõppvaatus".

Hetkel kuum