Haridusministeerium jagas kõige heldema käega kinke

Liis Kängsepp 02. veebruar 2007, 00:00

Üle poole haridusministeeriumi väljajagatud kingitustest moodustavad koolidele ja lasteaedadele saadetavad pakid raamatute ja DVDdega. Teine pool läheb rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt esinenud õpilastele ja nende juhendajate. Rahalisi preemiaid lisaks muule tunnustusele maksis haridusministeerium viimase poolaasta jooksul sellistel puhkudel 162 000 krooni.

"Olümpiavõitjatele antakse sadu tuhandeid kroone, aga tegelikult need õpilased on ju samuti olümpiavõitjad," rääkis haridusministeeriumi haldustalituse juhataja Raivo Trummal. "Kui keegi võidab Hongkongis informaatikaolümpiaadil, kuhu on tulnud lapsi sajast riigist, kuldmedali, siis see on võimas asi," lisas Trummal.

Kaitseministeerium oma kingituste nimekirja eriti avaldada ei taha, viidates heale tavale. Tavalistel töökohtumistel ministeerium kingitusi ei tee ning kui on tarvis midagi kinkida, püütakse arvestada inimesega, kes asja endale saab. Kaitseväe parimatele sportlastele kinkis ministeerium jaanuari algul kvaliteetsed Tissot' kellad.

"Mingeid asju on keeruline valmis osta," tunnistas ka rahandusministeeriumi suhtekorraldaja Annikky Lamp, et ministeeriumis mõeldakse sellele, et saajal oleks kingitusest rõõmu. "Kui Aivar Rehe lahkus maksuameti juhi kohalt, siis osteti talle eraldi kingitus. Ei oleks olnud sobilik võtta varust mälupulk ja see talle anda."

Umbes poole välisministeeriumi kingikotist jagavad laiali Eesti välisesindused ning teine pool kulub Eestit külastanud erinevatele delegatsioonidele. Lisaks 692 000 kroonile jagatakse laiali ministeeriumi aastaraamatut, mille tegemine maksis 260 000 krooni.

Põllumajandusministeerium keeldus küsimustele suuliselt vastamast ning palus esitada ametliku teabenõude, millele lubati vastata viie tööpäeva jooksul.

Toomas Mattson, riigikontrolli pressiesindaja
Riigikontroll ei tegele eraldi ministeeriumide kingikulude auditeerimisega, sest tegu on marginaalsete kuludega. Me eeldame, et iga ministeerium lähtub raha kulutamisel, sealhulgas kingituste tegemisel, konkreetsest vajadusest ja mõistlikkuse põhimõttest.

Rohkemat sel teemal kommenteerida ei ole.

Kaja Pino, EMT pressiesindaja
Meie jagame oma töötajatele kinke jõulude ajal, põhiline jõulukink on olnud pudel veini ja šokolaad. Suurem osa meie kingitusi kuulub n-ö nänni rubriiki - T-särgid, pastakad, õhupallid jne. Põhiosa lähebki asjade tegemisele, mis tükina on odavamad, aga teha tuleb palju.

Haridusministeeriumi poolaasta eelarve jääb meie aastaeelarvele alla, aga me pole kunagi avalikustanud oma turunduseelarve suurust. Kindlaid kingitusi meil ei ole. Kui on vaja mõne teise ettevõtte sünnipäevale minna, siis tellitakse eraldi midagi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing