Lastepäev tuleb lõbus

Mari Hiiemäe 01. juuni 2007, 00:00

Täna pääseb Tallinna loomaaeda sooduspiletiga, mille hind on 15 krooni. Pileti peavad ostma 7-69aastased loomasõbrad, ülejäänud lubatakse sisse tasuta.

Tallinna Külmhoone esitleb loomaaias uusi jäätisesorte ning kella 11-17ni saavad lapsed ennast harida Tallinna Keskraamatukogu kujundatud looduse lugemissaalis, mis asub amuuri leopardi uue ekspositsiooni juures. Seal toimub palju põnevat. Kavas on loomade joonistamine ja meisterdamine, kohtumine Aleksei Turovskiga, muinasjutu pooltunnid jms.

Hea mõte on lastekaitsepäeval külastada kogu perega mõnd muuseumi. Näiteks Kumu kunstimuuseumisse ning selle kõikidesse filiaalidesse pääsevad kuni 18aastased lapsed ja noored täna tasuta.

Nina on põhjust pista ka teistesse muuseumidesse. Tallinna Vanalinnapäevade raames toimub 1. juunil muuseumide ööpäev, mis tähendab, et Tallinna vanalinnas paiknevates muuseumides käib lõunast kuni südaööni vilgas elu. Toimuvad töö- ja õpitoad, ekskursioonid, loengud, kontserdid, etendused.

Otseselt lastekaitsepäevale on pühendatud meeleolukas kontsert Raekoja platsil, mida juhatab Aarne Saluveer. Kontserdil teevad kaasa Otsakooli ansamblid ning meeldivat muusikat kuuleb erinevate kooride esituses.

Vanalinnapäevade kirevast programmist leiab asjahuviline põnevat tegevust veel täna, homme ja ülehomme. Kuni pühapäeva õhtuni on vanalinn täis etendusi, ekskursioone ning muud huvitavat.

Ka Tartu linn elab täna laste rütmis ning kõikjal toimub midagi põnevat.

Raadil Eesti Rahva Muuseumi mõisakompleksi pargis näeb päeva jooksul erinevaid esinejaid ning muuseumitöötajate juhendamisel saavad lapsed mängida ning meisterdada. Keskpäeval algav programm kestab õhtuni välja.

Lõunakeskus korraldab lastekaitsepäeva koguperefestivali, mille peaesineja on ETV Lasteekraani muusikastuudio laululapsed. Saab joonistada, meisterdada ning vaadata maantee- ning päästeeameti demonstratsioonesinemisi.

Uues kaubamaja kolmel korrusel on kella 15-17ni samuti hulk õpitubasid, kus saab valmistada karnevali- ja teatrimaske, õppida näomaalingute tegemist ja origamit, parandada oma diktsiooni Tartu Noorteraadio abiga, nautida värviteatrit.

Mänguasjamuuseumis saab osaleda marionettnuku õpitoas ning ekskursioonidel filmi- ja teatrinukkude galeriisse, muuseum on kogu päeva tasuta avatud.

Kell 17 avab Tartu linnapea Urmas Kruuse kaubamaja esisel laval programmi, kus astuvad üles nii lapsed, noored kui ka professionaalsed artistid. Muu hulgas esinevad hispaania tsirkuseartistid, kelle käe all saab õppida žongleerima. Kaasa saab elada noortele teatritegijatele ning vaadata näiteringide juhendajate ülilustlikku kurbmängu. Lava taga pargis on kostüümi- ja grimmitelk, kus saab ise kehastuda teatritegelaseks.

Lille Maja saalis algab kell 18 laste luuleõhtu Hando Runneliga. Kell 19 jätkub Lille Majas õhtu Tartu Üliõpilasteatriga, kus publiku osalusel luuakse "Muinasjutt, mis veereb omapäi…".

Kell 19 etendub Genialistide klubis VAT Teatri kogupere-lavastus "Lend üle ookeani".

Oskar Lutsu majamuuseumis laulab ning tegeleb lastega lauljatar Hedvig Hanson. Lapsed saavad koos solistiga musitseerida ning hiljem joonistada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing