Mariliis Pinn • 20. juuni 2007 kell 11:12

Tammerk: Tsahkna lool on juures halb maik

Ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhi Tarmu Tammerki sõnul on lool juures halb maik.

"Avaliku elu tegelased peavad hoolikalt jälgima, et ei tekiks ka näilist huvide konflikti. Antud juhul on huvide konflikt olemas: seadusandja võtab kingitusena vastu reisi ettevõtte poolt, kellel on tugev huvi oma valdkonnas seadusandlikku mõju omada. Käib ju Eestis suur debatt kasiinode tegevuse piiramise üle. Isegi kui Tsahkna jääb kasiinondust puudutavate seaduste loomisel kindlaks kui kalju ning säilitab täieliku sõltumatuse, on ikkagi alust arvata, et asi pole puhas. Hea meel on aga, et Tsahkna on probleemist aru saanud ja lubab nüüd kõik kulud ise katta," ütles Tammerk aripaev.ee-le.

"Ühing Korruptsioonivaba Eesti peab huvide konflikti teemat üheks valdkonnaks, millele Eestis on vaja tunduvalt enam tähelepanu pöörata. Huvide konflikti tajumine on noortes demokraatiates üpris nõrk. Ühiskonna väärtushinnangud on paigast ära. Ei osata tunnetada, mis on hea ja mis on halb," lisas ta.

Hetkel kuum