PRIA kaotas riigikohtus talumehele

Kristina Traks 22. juuni 2007, 00:00

PRIA jättis talule maksmata toetuse maale, kus kasvas küll osalt mets, kuid karjatati sellest hoolimata loomi.

PRIA keeldus eile avalikustatud otsust riigikohtu otsust kommenteerimast põhjusel, et pole jõudnud otsusega tutvuda.

Saaremaal asuv Metsa Johani Talu esitas 2005. aastal PRIA-le pindalatoetuse taotluse kokku 285,78 hektarile maale. PRIA aga otsustastalule ligi 150 000kroonist toetust mitte maksta, sest avastas koha peal käies, et sellel maal kasvas osaliselt mets.

Metsa Johani Talult nõuti tagasi ka 2004. aastal makstud toetus.

Vaidlusaluseid maid kasutas Saaremaal Kaarma vallas asuv Metsa Johani Talu loomade karjatamiseks.

Riigikohtu halduskolleegium leidis, et PRIA ei põhjendanud otsuse tegemisel, miks Metsa Johani Talu vaidlusalusel maal, kus kasvas puid, ei olnud puudest hoolimata võimalik loomi karjatada samamoodi nagu sama piirkonna puudeta maatükkidel.

Euroopa Liidu õiguse kohaselt loetakse puudega maatükk põllumajanduslikuks maatükiks pindala toetuskavade otstarbel siis, kui seal on põllumajanduslik tootmine võimalik samamoodi nagu sama piirkonna puudeta maatükkidel. Mõistagi tuleb seejuures arvesse võtta toetusliigi eesmärki ja tegevust, milleks toetust taotleti.

Lisaks märkis riigikohtu halduskolleegium, et liikmesriikidel on võimalik Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika pindalatoetuste määramisel arvestada piirkondlike tavapäraste standarditega. Tavapärane standard peab olema üheselt arusaadav nii toetuse taotlejale kui ka ametkonnale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing