Tehnoloogiauudised

ÄP 20. juuli 2007, 00:00

Internetiotsingumootor Google teatas, et ei säilita enam sadade miljonite kasutajate kohta säilitatavaid pisikesi faile ehk küpsiseid üle kahe aasta.

Tänaseni säilitas Google küpsised, väikeseid andmeplokke, mida veebiserver saadab kasutaja veebibrauserile, 30aastase tähtajaga. Nüüd kustuvad küpsised automaatselt kahe aasta tagant, kirjutas The Guardian. Küpsised kustuvad kaks aastat pärast kasutaja viimast käiku Google'i lehtedele.

Sellise sammu surusid Google'ile peale interneti privaatsuse kaitsjad ning USA valitsus, kes tunnevad hirmu otsingumootori aina domineerivama positsiooni pärast.

Arvutiviiruseid ja troojaprogramme peletavate programmide tootjad võivad peagi ignoreerida teatud tüüpi nuhkvara ning tõenäoliselt tarkvarauuendustega isegi nakatada oma kasutajate arvuteid nendega, kui taoline käsk tuleb mõne USA jälitusorgani poolt.

CNETi küsitluse kohaselt ei tee kolmteist suurimat nuhkvara tõrjumisega tegelevat tarkvaratootjat mitteametlikult koostööd valitsusega, kuid mõned vihjasid, et ei saa oma kasutajaid valitsuse poolt saadetud nuhkvara eest hoiatada, kui kohus peaks sellise nõudmise esitama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing