20. september 2007 kell 15:11

Riigi Kinnisvara lammutab riigikontrolli maja

Riik annab riigikontrolli maja aadressil Narva mnt 11 Riigi Kinnisvarale, kes selle lammutab ning uue ja kaasaegsema asemele ehitab.

Valitsus kinnitas täna, et riigikontrolli hoone aadressil Narva mnt 11 antakse Riigi Kinnisvara AS-le, kes ehitab 60,2 miljonit väärt oleva maja asemele uue ja kaasaegsema.

"Kuna detailplaneering on alles kehtestamisel, siis ei saa veel täna ehitusmahust rääkida. Planeering kehtestatakse eeldatavasti järgmise aasta III kvartalis. Kui palju läheb hoonekompleks maksma, selgub ehitushanke tulemusena," täpsustas Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Kuna olemasolev maja ei võimalda läbi rekonstrueerimistööde piisavalt pinda juurde saada, peetakse mõistlikuks vana hoone lammutada ning ehitada asemele kaasaegne ning kõikidele nõuetele vastav büroohoone. Uude ehitatavasse majja tulevad riigikontrolli tööruumid ning ülejäänud pinna osas langetatakse otsused peale planeeringute ja ruumiprogrammide kehtestamist. "Kui jääb pinda üle, siis on kavas see esmajärjekorras avalikule sektorile välja rentida," täpsustas Riigi Kinnisvara pressiosakond.

Hetkel kuum