Apple'i tarkvarauuendus võib kahjustada muugitud iPhone'isid

Enn Heinsoo 27. september 2007, 00:00

Apple on kasutajaid hoiatanud, et telefoni lukust lahti tegemine kaotab sellele määratud tootjapoolse garantii.

Seoses peagi tuleva tarkvarauuendusega teatas Apple, et värskendus võib murtud telefonide riistvara pöördumatult rikkuda ning garantii sel juhul ei aita.

News.com kirjutas, et iPhone Dev Team on üks esimesi gruppe, kes on hakkama saanud iPhon'i lahtimurdmisega viisil, mis võimaldab seda kasutada teiste operaatorite võrkudes ning selle tarkvara mudida. Grupi liikmed, kes oma nimesid ei avalikusta, teatasid, et järgmisel nädalal annavad nad välja tarkvara, mis võimaldab nende endi välja töötatud tarkvara eemaldada ning taastada telefoni tehaseseaded, nii et tarkvarauuendusi saab ilma ohuta paigaldada.

iPhone Dev Team teatas ka, et nad loodavad nädala või paari jooksul saada valmis tarkvara, mis võimaldab juba tarkvarauuendusega iPhone'i lahti murda ning jällegi kõikide operaatorite võrkudes kasutada.

Apple'il on leping Ameerika Ühendriikide telekommunikatsioonifirmaga AT&T ning eelmisel nädalal teatatud Euroopa mobiilsideoperaatoritega, mille alusel peaksid ainult AT&T ja vastavate Euroopa operaatorite kliendid saama nende uhket telefoni kasutada. Sellest lepingust saab Apple lepingu alusel otsest kasu käibe ja lepingute arvel.

Apple paiskas iPhone'i müüki selle aasta 29. juunil ning septembri alguses oli müüdud miljon eksemplari. Paraku ei ole teada, kui paljud telefonid juba lahti muugitud on. iPhone Dev Teami arvates on selliseid kasutajaid suisa mitusada tuhat.

Millal iPhone ametlikult Eestisse jõuab, ei ole paraku teada. Esialgu on selgunud vaid edasimüüjad Inglismaal, Saksamaal ja Prantsusmaal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing