Kohtadega ei saa rahule jääda

ÄP 09. oktoober 2007, 00:00

Tallinnas tuleb uusi seminari- ja konverentsikohti juurde jõudsalt: aastaga on avatud või avatakse kolm uut hotelli, kus oma konverentsikeskus.

See on igati positiivne, sest konverentsikorraldajatel on ikka vaja uusi ruume, mis väikest vaheldust ja värskendust olemasolevasse valikusse tooks. Lisaks pidevalt arenevale sisule on vaja uuendusi ka vormis.

Kui neid kohti aga lähemalt vaatama hakata, asi enam nii tore ei ole. Kohati on ruumid äravahetamiseni sarnased, nii et pole mingit mõtet ühte konverentsikeskust teise vastu vahetada. Kui vaadata Äripäeva fotograafi erinevates konverentsikeskustes tehtud fotosid, annab erinevusi otsida. Toolid oleks nagu kõik ühest firmast tulnud. Üksluisus tapab!

Lisaks üldmuljele ja sisekujundusele on oluline teeninduse kvaliteet. Äriklassile orienteeritud konverentsikorraldaja alla 3- ja 4tärnilisi hotelle ei kasuta.

Nendes võib ta kindel olla, et tema klientidele-seminarikülastajatele pakutav toit on kvaliteetne ning kohvi serveeritakse päristassidest koos ehtsa koorega.

Paraku kipuvad sellised hotellid olema ikka kesklinnas. Seal on aga suureks probleemiks parkimine. Eelistatud on alati kohad, kus saab tasuta parkida või hotellid, millel on oma parkla.

Tasuta parkimisvõimaluse puudumine on tõsine mure, sest kahepäevase koolituse korral läheb auto hoidmine väga kulukaks.

Kesklinnast väljas on parkimisega lihtsam, kuid seal on jälle teised ligipääsetavuse probleemid. Näiteks on Ülemiste Hotellil küll väga head parkimisvõimalused, kuid pärast pikka seminaripäeva on sealt raske tulema saada - tipptunnil on Ülemiste ristmik umbes.

Ventilatsioon on ülioluline, kuna inimesed veedavad väga palju aega hulgakesi kinnises ruumis. Ruum ei tohi muutuda umbseks, samuti ei tohi tuul peale puhuda, nii et külm kallale kippuma hakkab. Selle lihtsa asjaga on probleeme ühes pealinna esindushotelliski.

Suured konverentsisaalid kipuvad enamasti ilma akendeta olema, akendega väikestes seminariruumides tekib aga raskusi pimeduse saavutamisega, kui vaja filmi vaadata - rulood lasevad valgust läbi. Nii kipubki tekkima nokk-kinni-saba-lahti olukord - kus on head parkimisvõimalused, ei ole teenindus või ruumi tingimused tasemel ja vastupidi.

Selles kontekstis on viimase aja parim avastus Tallinki hotell, kus on oma maa-alune parkla, ilusad ning eripärased ruumid, milles spaa spetsiifika on oskuslikult ära kasutatud, hea teenindus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing