Kõuel on kuu aega levi parandada

ÄP 11. oktoober 2007, 00:00

Sideamet kontrollis Kõue vastavust loa tingimustele juuni lõpust septembri lõpuni. Kõik maakonnad olid vähemalt 75% ulatuses leviga kaetud, kuid nõutud andmeedastuskiirus vähemalt 144 kbit/s, mis peab olema tagatud 90% ulatuses, oli Põlvamaal 75,8%, Hiiumaal 80% ja Viljandimaal 87,2%.

Televõrgu sõnul on kõrvalekaldumised väikesed ja kasutajale end tunda ei anna.

Televõrgu ASi tegevjuht Urmas Aiaste ütles sideameti mõõtmiste tulemuste kohta, et nõuete täitmisega neil mingit probleemi ei tule ja tema süda selle pärast küll ei valuta. "Vahe on marginaalne," lisas ta.

"Tegelikult on raske öelda, mis otseselt probleemiks on. Võimalik, et on vaja järelhäälestust, selleks on need mõõtmised tegelikult väga head. Eks häälestame ja siis nad mõõdavad uuesti. See ei lõpe tegelikult kunagi. Sideametiga on meil selle koha pealt hea koostöö, see on täiesti normaalne tegevus," selgitas Aiaste.

Aiaste sõnul ei tunneta kasutaja mingit erinevust.

"Sideamet sõidab tõenäoliselt autoga ringi ja paneb modemi käima ning kontrollib," kirjeldas Aiaste mõõtmist. "Aga tasub arvestada, et see on statistika, ükskord tulevad mõõtmised ühtmoodi ja teinekord teistmoodi."

Levi kvaliteeti mõjutab tema sõnul peamiselt ilm, samuti tugijaamade vastastikune seos ja palju teisi tegureid.

Eesti Energiale kuuluv Televõrk avas internetiteenuse Kõu 18. juunil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing