Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Chalice seljatas fantoomi

  Pean tunnistama, et läksin läinud reedel Linnahalli Muusikaliteatri "Fantoomi" esietendusele väikese eelarvamusega. Olles kogenud taevani tõusvaid emotsioone Londonis Tema Majesteedi teatris Andrew Lloyd Webberi "Ooperifantoomi" etendusel, ei suutnud uskuda, et mulle siiani täiesti tundmatute Arthur Kopiti ja Maury Yestoni loodu millegagi raputaks.
  Õnneks jagus mul enne avalööki oidu võrdlused unustada ning võtta laval toimuvat vastu valge lehena.
  Olen samal õhtul saalis olijatelt kuulnud vastakaid arvamusi. Etenduse lõppedes oli aplaus võimas, kuid mitte tormiline. Mina olin aga Linnahallist taas külma õhtusse astudes õnnelik, sest olin saanud elamuse.
  Tõsi, kes oli tulnud suurejoonelist vaatemängu, palju võimsaid kostüüme ja kujundust nautima, pidi ehk pettuma. Malviuslikke maalilisi stseene tõepoolest nappis, ehk neid polnudki, kuid ainuüksi Fantoomi kehastava Chalice'i nägemine-kuulmine kaalus üles laval massidega mistahes trikitamise.
  Lavastaja Liis Kolle rullis lihtsas võtmes lahti ühe õnnetult erilise poisi saatuse. Ja Chalice'i rolli elamine oli niivõrd aus ja ehe, hääl ja sõna nii kandev, et pani unustama tühjaks jääva lava ning selle, et eriefektid (lühtri kukkumine ja tulekahju) markeerimisena tundusid.
  Kindlasti ei tasuks otsida "Fantoomist" täpselt sama lugu, mida jutustab maailma mängituim muusikal "Ooperifantoom". Kopiti-Yestoni muusikaline draama Kolle lavastuses keskendub pigem tervikuna ühe poisi karmile elusaatusele, kui Fantoomi ja Christine Daee' armastusloole.
  Ehk seetõttu raputavadki läbi rohkem need stseenid, kus Chalice'i Fantoom on koos oma tegeliku isa, kunagise teatridirektori Gerard Carriere'ga, keda kehastab Tõnis Mägi. Tegu on duoga, kelle hingamine, südamelöögid ja vereringe on üks. samal ajal kargelt ja armsalt paistab ka Fantoomi ning tema lummava õpilase Hanna-Liina Võsa kehastatud Christine'i suhe.
  Kui Kaire Vilgats mõjub teatridirektori Alain Cholet' abikaasa La Carlotta' rollis nagu tavaliselt, st suurepäraselt, siis Hanna-Liina üllatab oma hääleulatusega. Lummab ka Nele Liis Vaiksoo sünnitraumaga ja sohilapsena ilmaletulnud Fantoomi varalahkunud ema rollis. Oli ju tema see, kes pani poisi kõrvu imelise hääle helisema ja sisendas talle, et on muusik.
  Traagiline ja õilis lugu, vahetute peategelaste ja liigse luksuseta. Kasin nagu kodune Eesti võrreldes Ühendatud Kuningriikidega, aga läks oma aususes südamesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.