Head Rotiaastat!

25. jaanuar 2008, 00:00

Kass teadis, et on kõva magaja ja seega palus rotil ennast äratada, kui valitseja juurde minnakse. Rott lubaski seda teha, kuid asus hommikul siiski üksi teele ilma kassi äratamata. Taevalossi tulid kokku kõik, keda kutsuti, ning loomad valisid endi seast välja kaksteist looma. Miks just need loomad - keegi ei tea.

Järjekorra pärast oli veidi vaidlust, kuid rotil õnnestus isegi härjast ettepoole saada ning olla loomade nimekirjas esimene.

Kui rott koju tagasi jõudis, vastas ta kassi küsimuse peale, miks teda üles ei aetud, lihtsalt: "Unustasin". Ta ei tunnistanud end milleski süüdi. Selle peale püüdis kass ta kinni ja näris kõri läbi. Tollest ajast saati ongi kass ja hiir surmavaenlased.

(Hiina muinasjutt)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing