Tarvo Vaarmets • 21. veebruar 2008
Jaga lugu:

Euroopa ja Aasia plussis

Nii Euroopa kui ka Aasia börse tooniti eile rohelise värviga - Euroopa Komisjon avaldas majandusteadlaste ootusi ületava selle aasta majandusprognoosi, toorainete kallinemine vedas aga kaevandusettevõtteid.

Päev varem tõsist kaotusevalu talunud Jaapani börs võttis eile äraantu suures osas tagasi - Nikkei 225 kosus 2,84 protsenti. Nintendo teade, et mängukonsool Wii ületab Microsofti analoogi Xbox 360 USA turu müügiedu juuniks, lükkas Nintendo aktsia üle nelja protsendi kallimaks.

Laiapõhjaline Euroopa aktsialiikumisi kajastav Europe's Stoxx 600 lisas oma väärtusele eilse päevaga 1,5 protsenti. Optimismile pakkus tuge Ühendkuningriigi jaanuari jaemüüginumber, mis näitas viimase 11 kuu kiireimat minekut, ületades sellega ka turuosaliste ootusi. Ilusat tõusu näitas üllatavalt head tulemused avaldanud Šveitsi magusatootja Nestle'i aktsia, kosudes pea 6 protsenti. Londonis suurenes aga 3,8 protsenti maailma suurima kaevandaja BHP Billitoni turuväärtus.

Sarnaselt Aasia ja Euroopaga levisid börsipäeva alguses positiivsed meeleolud ka USAs. Wall Streetil panustati veidi pärast turu avanemist avaldatud majandusnäitajatele.

Investorid lootsid, et numbrid hajutavat muret USA majanduslangusesse suundumisest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas