Arabica kohv kümne aasta kalleim

Tõnis Oja 25. veebruar 2008, 00:00

Arabica kohvi hind kerkis reedel kümne aasta kõrgeimale tasemele tänu statistikaandmetele, mis näitavad, et nõudlus Brasiiliast eksporditavatele kohviubadele kasvab, aga laoseis USAs ning Euroopas jääb aina väiksemaks.

Analüüsikeskuse Trendex Commodity avaldatud andmete kohaselt kasvas eksport Brasiiliast 3,2 protsendi võrra, 1,14 miljoni kotini, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. USA tulevikutehingute börsi (endine New Yorgi kaubabörs) andmete kohaselt on aga kohvi laoseis kahanenud selle aastaga kolme protsenti, 4,34 miljoni kotini.

"Meil on kõva nõudlus, pingeline pakkumine ja kõrgemad hinnad," kommenteeris hinnatõusu Trendexi analüütik Bernard Isler. Hinnatõusule on kaasa aidanud ka rahutused Keenias, kust on eksport katkenud täielikult.

Reedel kerkis Arabica kohvi hind 1,624 dollarini nael, mis on selle kõrgeim hind alates 1998. aasta veebruarist. Brasiilia on suurim kohvitootja, USA suurim tarbija. Kohvikoti suurus on 60 kg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing