6. märts 2008
Jaga lugu:

Janne raha vananema ei jäta

Janne teenib ise klienditeenindaja tööd tehes igal kuul 5000 krooni. Enda teenitud rahal on tema kinnitusel hoopis teine maik. Vanematelt küsib neiu vastavalt vajadusele ka natukene lisa. Selle saab ta ülekandega pangaarvele, sest nii on mugavam.

Pangakaarti kannab Janne alati kaasas, sest kunagi ei tea, palju ja millal raha võib vaja minna. Pangakonto lasi neiu teha endale kolm aastat tagasi, et oma sissetulekuid ja taskuraha kindlas kohas hoida. "Kui rahakott kaob ära, oled kogu rahast ilma. Pangakaardi kadumisel saab konto ajutiselt kinni panna."

Neiu kasutab pangakaarti iga päev poes käies. Hindu ta enda sõnul ei vaata. Toodete maksumus ei ole neiu enda sõnul oluline, tema jaoks on peamine, et asi oleks kvaliteetne.

Poodides meeldib Jannele käia üksinda. Korralikke šopingutuure teeb neiu kolm korda kuus. "Tegelikult võiks käia iga päev, kui aega oleks," leiab ta.

"Maksimum neli tundi ja 5000 on läinud," sõnab end kulutajaks pidav tütarlaps. "Raha ma igatahes vananema ei jäta," lubab ta.

Raha kulutab ta peamiselt riiete ja ehete ostmiseks. Ka ilusalongid ja meelelahutusüritused võtavad oma osa. Töö ja kooli kõrvalt jääva vaba aja kulutabki Janne pidudel, kontsertidel, kohvikutes, kinos, salongides ja poodides käimisele. Päevaplaanist ei jää välja ka trenni tegemine.

Autor: Annika Saar

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas