Enn Tosso • 31. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinlastele säilib vee hind endisena

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Reigo Marosov ütles aripaev.ee-le, et arenduskulude komponent lisandub ainult Tallinna elanikele, mille linn on lubanud ise tasuda. "Vee hind kellelegi ei tõuse," kinnitas Marosov.

Leiburi tegevjuht Ants Promann ütles aripaev.ee-le, et kui Tallinnas vee hind ebamõistlikult palju tõuseb, siis tuleb leiva hinda tõsta.

Promann kinnitas, et pagaritööstuses on vee osa oluline. "Vesi on ainult üks komponent." Tema sõnul analüüsitakse olukorda ning pärast seda otsustatakse võimalik hinnatõus.

Kuivõrd Tere AS kasutab suures osas oma puurkaevu vett, siis vee hinna tõus Tallinnas neid otseselt ei puuduta, ütles Tere ASi juhataja Ülo Kivine.

Alates 1. märtsist 2008 tõuseb füüsilisele isikule Tallinna ühisveevärgist võetud 1 kuupmeetri vee hind arenduskulude komponendi võrra. Selle arvestus kajastub arvel, mille AS Tallinna Vesi kliendile esitab, kuid vastava summa tasub vee-ettevõtjale linn otse.

Arenduskulude komponendiga katab AS Tallinna Vesi ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kulusid vastavalt Tallinna ühisveevärgi ja - kanalisatsiooni arendamise kavale, mille kohaselt ühendatakse rohkem kui 50% elamuid, mille ehitusluba on välja antud enne 22. märtsi 1999, ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga 31. märtsiks 2011.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt