Üks küsimus

Andres Talijärv 02. aprill 2008, 00:00

Praegu on Eesti saematerjalitööstus väike, kuna nõudlus on ka väike. Ühelt poolt on sooja talve tõttu toorme tootmine vähenenud, teisalt väikese nõudluse tingimustes ei kujune ka õiget defitsiiti.

Olukord oleneb peale kohalike olude ka Ameerikas ja muudes välisriikides. Meie saetööstused on orienteeritud välisturgudele.

Nüüd on täis valmisladu ja toormeladu. Tuleb oodata, kuidas Inglismaal hakkab raha liikuma. Kohalikus majanduses on saematerjali vajadus eelmisest aastast väiksem. Selle täidab ära Eesti palk. Venemaalt sisse vedada ei saa, lisaks on suured tollid ja meil pole enam vaja ka. See on venelastele väga hea õppetund! Sealne käsumajandus kurnab nüüd nende tööstust.

Meile on see uus situatsioon, kuid mujal maailmas on viimase 50 aasta jooksul ikka tulnud tõuse ja langusi. Headel aastatel oli meie palgitoodang kaks miljonit tihumeetrit, eelmisel aastal oli 1,7, sellel aastal tuleb see näitaja ilmselt 1,4-1,5 miljonit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing