Tarvo Vaarmets • 17. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Head und, Tallinna börs!

Eile käis meie kodubörsil taas aktiivse kauplemise asemel aktiivne haigutamine - poolmagava aktsiaturu päevakäibeks saavutati alla kümne miljoni krooni. Ka indeks ei võtnud vaevaks suuremalt liikuda ning tõusis vaid 0,1 protsenti.

Nn alla kümnemiljonilised päevad ei olegi Tallinna börsil enam harukordsed - märtsis tehti neid tervelt kolm, nüüd on esimene kirjas ka aprillis. Enne esimest märtsikuist madalsaavutust kaubeldi alla kümne miljoni krooni eest viimati aga 2006. aasta oktoobris. Ja endiselt ollakse sel kuul ka vähemalt viimase kahe aasta madalaima kuukäibe graafikus. Viimane rekord on pärit muidugi lõppenud märtsist, mil börsi kogukäibeks märgiti 0,49 miljardit. Sellises üsna unises keskkonnas, kus aktsiate ostu- ja müüginoteeringute vahed kipuvad üsna suureks kärisema, on eriti oluline hoiduda turuhinnaga tehingute tegemisest ja kasutada selle asemel limiithinnaga tehingukorraldusi. Viimane tähendab investori määratud hinnaga maaklerile edastatud tehingut, mis täidetakse tehingukorralduses märgitud või sellest soodsama hinnaga. See vähendab oluliselt ebalikviidsusest tingitud kaotuste riski. Samas ei tähendanud eilne rahapuudus aktsia hindade paigal püsimist - ilma tehinguteta jäid ainult kahe aktsia hinnad ja lisaks neile ei liigutatud veel ainult kahe väärtpaberi - Arco Vara ja Harju Elektri - hinda.

Silmapaistvamad arengud toimusid Olympic EG ja Tallinki aktsiatega - esimene kosus 0,76 ja teine 1,27 protsenti. Üleeile pärast börsipäeva igati korraliku esimese kvartali käibe avaldanud Tallinna Kaubamaja aktsia hind oli 0,94protsendise tõusuga taas üle saja krooni.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt