Tarvo Vaarmets • 12. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Olympic prantsatas alla IPO-hinna

Kasiinoketi aktsia hinna eilne 8,5%-line väärtuskadu vedas üle üheprotsendilisse miinusesse ka kogu börsi liikumisi kajastava OMXT indeksi. Pettumuse valmistanud esimese kvartali tulemuste ajel müüdi Olympicu aktsia alla IPO-hinna ehk 36,30 krooniga. Kui kasiinoketi käive näitab jätkuvalt jõulist kasvu, siis probleemiks on saanud kasumlikkus. Viimane sai aasta esimestel kuudel päris valusa hoobi, langedes juba märgatavalt alla 10%. Ettevõtte teatel ei ole lähema kahe kvartali jooksul ka paranemist oodata. See aga tähendab, et sarnase käibe kasvu juures võime kasumi suurenemist heal juhul näha alles aasta viimases neljandikus. Seega ei ole lühiajaline vaade kasumi teenimise seisukohast just üleliia rõõmustav, ent teistpidi pakub käesolev aasta seetõttu pikaajalisele investorile häid ostukohti. Kui tugeva juhtkonnaga Olympic suudab oma kiire laienemise ilusaks kasumi kasvuks realiseerida ehk marginaalid kontrolli alla saada ja ülespoolegi upitada, näeme me pikemas perspektiivis ka korralikku aktsia hinna tõusu.

Tublisse kuueprotsendilisse plussi vedasid aga Saku Õlletehase aktsia hinna Carlsbergi kohustuslikku ülevõtupakkumist ootavad kauplejad. Erilise preemiaga pakkumist ei tasu aga oodata, kuna kohalikku õlletootjat börsilt ära viia ei plaanita. Hiljuti ilusat tõusu teinud Tallinki aktsia kukkus eile 2,47%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt