Poeetiline fantaasia 'Ernesaks ja Oamats'

Christel Karits 06. juuni 2008, 00:00

Näidend on pigem poeetiline fantaasia kui dokumentaalmaterjal suurmees Gustav Ernesaksast. Esinemispaiga puhul on tegu Ernesaksa jaoks väga olulise kohaga, kust ta sai inspiratsiooni oma loomingule, kohaga, kus asus "Laulude Lakaluuk". Gustav saabub tagasi oma lapsepõlvemaale, kuid ta ei tea enam, kes ta on. Ta ei mäleta oma nime ega elu, ainult üksikuid kõlavaid katkeid kõnedest, mis kunagi peetud, ja õpetustest, mida kunagi jagatud. Kes on see halli mõjuva lakaga mees ja mida on tal öelda noorele vihasele Kustile 15 aastat pärast oma surma ja terve sajand pärast sündi?

Vaimukas näitemäng Ernesaksa ja tema kaasaegsete muusikaga räägib tähtsatest ja olulistest asjadest: nendest, mis homme naerma ajavad, ja nendest, mis kestavad kaugelt rohkem kui üks lühike sajand.

Näitemängu autor on Ivar Põllu, lavastaja Vahur Keller. Peaosades mängivad Lembit Eelmäe ja Martin Mill, teistes osades Helene Vannari, Anti Kobin, Riho Rosberg, Ingrid Isotamm ja Paul Laasik. Esietendus on 31. juulil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:54
Otsi:

Ava täpsem otsing