Tarvo Vaarmets • 1. juuli 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopas taas üks tubli langusparaad

Euroopa börsidel lükati eile taas tugevalt takka, mille tulemusena anti väärikas jätk enam kui viimase kahekümne aasta vana maailma aktsialiikumisi peegeldava Dow Jones Stoxx 600 koledaimale esimesele poolaastale.

Stoxx 600 oli eile veidi enne börsipäeva lõppu langenud pea kaks protsenti. Aasta esimese kuue kuuga andis indeks tagasi aga 21%.

"Halvad uudised muudkui tulevad," kommenteeris Pariisis asuva Richelieu Finance'i analüütik Benoit de Broissia Bloombergile. "Majandus on jätkuvalt kõrge nafta hinna ja inflatsiooni tõttu ebakindel," lisas ta.

Kõik Lääne-Euroopa 18 riigi aktsiaturud näitasid eile miinust - nende hulgas olulisemad, näiteks Ühendkuningriigi FTSE 100, Prantsusmaa CAC 40, olid vahetult enne päeva lõppu üle kaheprotsendilises languses, Saksamaa DAX aga veidi väiksemas miinuses.

Kesksel kohal figureerisid ootuspäraselt finantssektori aktsiad. JPMorgani analüütikud teatasid üleeile, et eluasemelaenudega seotud aktsiate hinnad võivad vaatamata senisele tugevale langusele edasi kukkuda.

Deutsche Banki väärtpaber kaotas 5,4% oma eelmise päeva sulgemishinnast, kuna turul levisid spekulatsioonid, et Saksamaa suurim pank annab peagi kasumihoiatuse.

"Kuulujutud Deutsche Banki kasumihoiatusest liiguvad turul ringi," rääkis Hamburgis asuva M.M.Warburgi kaupleja Joerg Treptow.

Šveitsi suurpanga UBS aktsia sikutati aga üle kuue protsendi allapoole ehk 20,14 frangile.

Nähtavas miinuses avanesid ka USA aktsiaturgude peamised indeksid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt