PM: Põlevkivituhk võib viia Eesti EL-i vastu kohtusse

24. juuli 2008, 07:19

Eesti kohustub tulevast suvest
põlevkivituhka uut moodi ladestama, kuid Eesti Energia panustas vana süsteemi
täiustamisse; kas sellest piisab või ootab Eestit kohtutee, sõltub Euroopa
Komisjonist.

Eesti Energia on viimase viie aasta jooksul küll tuhaärastusprojektidele kulutanud hinnanguliselt 150 miljonit krooni, kuid pole ühtki senisest paremat tehnoloogiat juurutada suutnud, kirjutas Postimees.

Praegu käib arutelu selle üle, kas põlevkivi põletamisest tekkiv tuhk liigitub ladestamisel vedeljäätmete alla ning kas see on sööbiv jääde või mitte. Nimelt ei ole Euroopa Nõukogu direktiivi järgi lubatud ladestada prügilasse vedelaid ja sööbivaid jäätmeid.

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eeki sõnul saab määravaks see, mida Euroopa Komisjon Eesti Energia pakutud lahenduse osas otsustab ehk kas praegust lahendust peetakse nõuetele vastavaks. Eek selgitas, et kui Euroopa Komisjon ei rahuldu Eestis kasutatava tehnoloogiaga, siis asub komisjon nõudma süsteemi muutmist ja kui seda ei suudeta muuta, algatab komisjon rikkumisprotseduuri Eesti Vabariigi vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 15:55
Otsi:

Ava täpsem otsing