Saluveer: rahastamine peab olema läbipaistev

28. juuli 2008, 16:00

ETV tütarlastekoori dirigent, Georg Otsa
Muusikakooli direktor ja aasta muusiku tiitli pälvinud Aarne Saluveer
ütleb, et Eestis on suur vastutuse kriis.

Äripäev kirjutas, kuidas näitlejad kasutavad kultuurkapitali raha eksootikareisideks, minister Laine Jänes aga ütles, et tema otsustesse ei sekku ning oma seisukohta ei öelnud.

"Eks ebamugavate asjade eest tahaks inimene ikka kõrvale hoida, kuid otsuste eest tuleb vastutada,“ ütleb Saluveer kultuurkapitali raha eraldamisest näitlejatele reisimise tarbeks.

Saluveer on olnud kultuurkapitali rahvakunsti sihtkapitalis, nüüd aga helikunsti sihtkapitalis.

"Ega me paraku väga hästi tea, mida teine valdkond teeb, milliseid otsuseid ja mille põhjal langetab,“ selgitab Saluveer. Tema sõnul on iga sihtkapital, olgu selleks helikunst, näitekunst, rahvakultuur jne omaette autonoomia, mis langetab ise rahastamise otsused.

"Ma toetan Äripäeva mõtteviisi. Tunda huvi ja vahendada lugejatele kultuuri toetamise mehhanisme nii Eestis kui ka mujal maailmas. Samas peab kultuurkapitali raha kasutamise printsiipe selgitama sihtkapital ise. Mul on väga raske kommenteerida näitekunsti rahaeraldusi, sest ma ei tea, millised on seal sisemised mehhanismid ja millistele prioriteetidele raha jagades tuginetakse,“ ütleb Saluveer.

"Taotluste arv üha suureneb. Samas ma usun, et kui avalik huvi nõuab, viib kultuurkapitali nõukogu esimees end konkreetse eraldusega kurssi. Kõigile meeldib, kui rahastusotsuste langetamine on valdkonna arengut toetav, asjatundlik ja läbipaistev. Paraku ei jätku ka parima tahtmise juures kõigile soovijaile täismahulisi toetusi ja iga projektijuht leiab just enda avalduse kõige tähtsama olevat,“ lisab ta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 16:00
Otsi:

Ava täpsem otsing