Saku lepitas nördinud aktsionäre Carlsbergi õllega

Hille Tressum 12. august 2008, 00:00

Koosolekul hääletati pea ühehäälselt viimaste aktsiate ostuhinnaks sarnaselt esimesele ülevõtmispakkumisele 194,06 krooni. Osa julgemaid aktsionäre väljendas pettumust ja nördimust, kuna nii mõnedki investeeringu teinud kaotasid raha, mõni lausa mõnikümmend krooni aktsia kohta.

Ühele vanahärrale tundus Saku Õlletehase suuromaniku Carlsbergi pakutav hind liiga väike, kuna tema olevat aktsia eest omal ajal maksnud tervelt 250 krooni. Nüüd aga kaotab ta aktsia pealt rohkem kui 50 krooni.

Saku Õlletehase juhatuse liikme Cardo Remmeli sõnul kaasnebki aktsiatega teatud risk. "Emotsionaalselt saan ma teist aru ja see, mida te tunnete, on õige, kuid aktsiatega kaasneb alati risk," sõnas Remmel mitme sõnavõtu kommentaariks.

Sellele lisas õlletehase finantsjuht Inga Kuusik, et aktsionäridele pakutakse ülevõtmispakkumisega ligikaudu 400% kõrgemat hinda, kui oleksid aktsionärid saanud kasumi jaotamise teel. Aastate puhaskasumi jaotamisel oleks iga väikeaktsionär saanud aktsia pealt kõigest 41 krooni.

Kohale tulnud aktsionärid uurisid ka, kas müümine on kohustuslik, mille peale Saku Õlletehase jurist Sven Pakk sõnas, et mais said väikeaktsionärid valida, kas müüa või mitte. Nüüd, kui üle 90% aktsiatest kuulub juba Carlsbergile, on ka ülejäänud väikeaktsionärid kohustatud aktsiad uuele omanikule müüma, ütleb seadus. Samuti lisas Carlsberg Estonia varahaldur Aron Akesson, et varem lubas Carlsberg tõesti säilitada väikeaktsionärid, aga kuna enamik aktsionäre soovis oma osakud ettevõttele maha müüa, ei näe Carslberg põhjust, miks Saku Õlletehas peaks 8% väikeaktsionäride osaga börsiettevõte olema.

Pärast ligikaudu tund kestnud koosolekut paluti veel viimased Saku Õlletehase väikeaktsionärid kõrvaltuppa, kus neid ootasid sümboolsed kingitused. Nii mõnigi vanahärra piidles sinist Saku paberkotti ja selle sisu hoolikalt, enne kui kingituse kaasa võttis. Üks julgelt esinenud ja uuest omanikust mitte nii vaimustautud olnud vanahärra lahkus aga koosolekult lausa kahe kingikotiga.

Üldkoosolekul otsustati ka, et firma viiakse börsilt ära ühe kuu möödudes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing