Tallinna turule trügib kaks uut spordiklubi

Hille Tressum 01. september 2008, 00:00

Oktoobri esimestel nädalatel alustab spordiklubi Sparta, mille omanik on Lynn Grupp. Samal ajal avab uksed ka Tondil asuv spordiklubi Ritual.

Lynn Grupi nõukogu esimehe Urmas Somelari sõnul mahub Tallinna uusi spordiklubisid veel ja veel. "Eestlased on skandinaavlastest kolm korda viletsamad sportijad, nii et turgu on," kirjeldas Somelar turuolukorda.

Somelari sõnul erineb uus spordiklubi teistest just oma sihtgrupi poolest. Nimelt on spordiklubis Sparta ka spartalikud tingimused, seda küll tänapäeva mõttes. "Kõik on lihtne. Meie eesmärk ei ole meelitada sportima moe pärast, vaid ikka spordi pärast. Oleme teinud väga põhjaliku uuringu, millest selgus, et suuremale osale spordiklubide külastajatele ei lähe korda, mis värvi on klubi seinad või milline fuajee," rääkis Somelar.

Oma suurimat konkurenti ei osanud Somelar välja tuua. "Reval Sport nagu on ja nagu ei ole ka. Neil on oma piirkonna kliendid, meil oma," sõnas Somelar.

Reval Spordi juht Aldur Partasjuk soovis uuele konkurendile tuult tiibadesse. "Kui nende noorte poiste ainus eesmärk ei ole spordiklubiga ratsa rikkaks saada, siis hakkab neil kindlasti hästi minema," sõnas Partasjuk.

Partasjuki sõnul ei hakka vilets majanduslik olukord sporditegemist takistama. "Sporti on tehtud läbi aegade. Kitsamatel aegadel vaadatakse oma väärtushinnangud üle. Ei ole ju tingimata vaja uhke Mercedese või Land Roveriga sõita," sõnas Partasjuk.

Äsja laienenud spordiklubi MyFitness juhi Erkki Torni sõnul nemad Spartaga üksteist segama ei hakka. "Konkurendid on nad meile kindlasti, kuid meie tegevusnišid on erinevad," sõnas Torn. Kahe spordiklubi hinnad on üsna erinevast puust. Kui Sparta küsib 690kroonist kuutasu, siis MyFitness ligi kaks korda rohkem.

Märtsis avatud MyFitnessil on Torni sõnul läinud vastavalt ootustele, kuid alati saaks paremini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing