Väga positiivne kuu Tallinna börsil

Romet Kreek 01. september 2008, 00:00

Kuigi augustikuusse jagus piisavalt negatiivseid uudiseid - võtame kas või majanduslanguse, eelarveraskused ja sõjaga päädinud ebastabiilsuse Gruusias -, võib Tallinna börsil toimunut pidada isegi väga positiivseks.

Parim aktsia oli augustis Ekspress Grupi oma, mis kerkis kuuga 38 protsenti. Väga napilt, 37protsendise tõusuga, jäi alla Baltika. Üle 20 protsendi tõusid Starmani aktsia (23 protsenti) ja Trigon PD aktsia (21 protsenti). Kahekohalise numbri jagu kasvasid veel Olympic EG (16 protsenti), Tallink (14 protsenti), Kalev (14 protsenti) ja Harju Elekter (10 protsenti).

Eesti Ehituse aktsia tõusis 5 protsenti. Saku Õlletehase aktsia kerkis 4 protsenti. 3 protsenti tõusis börsigigandist Eesti Telekomi aktsia. Tallinna Kaubamaja aktsia tõusis 2 protsenti. Sama palju võttis juurde ka Norma aktsia.

Nullmuutusega esines Silvano FG.

Langesid vaid nelja ettevõte aktsiad. Kõige valusamalt sai pihta Järvevana aktsia, mis kukkus 26 protsenti. Arco Vara aktsia odavnes 16 protsenti. Viisnurga ja Tallinna Vee aktsia 3protsendisele langusele ei pööraks isegi tähelepanu, sest selliseid väikseid tagasilööke juhtub ka ideaalsetes majandusoludes. Merko Ehituse aktsia kohta ei oskagi nagu midagi öelda - seda ettevõtet ei olnud sisuliselt börsil.

Eks näis, kas tõusuhoog jääb püsima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing