Romet Kreek • 11. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Vähese käibega suuremat sorti sadu

Neljapäevane börsipäev oli Tallinnas kole. Tõusvaid aktsiad ei leidunud. Vähesed aktsiad esinesid vähema kui 3protsendise langusega. Käibed olid väikesed.

Baltika aktsia kukkus 7,7 protsenti, 32,08 kroonile ehk 2,05 eurole. Tehinguid selle aktsiaga tehti 86, käivet oli 1,5 miljoni krooni jagu.

7,1 protsenti kukkus Olympic EG aktsia hind. 2,1 miljoni kroonise käibega aktsia maksis päeva lõpus 26,60 krooni ehk 1,70 eurot.

Tallinki aktsia hind kukkus 6,6 protsenti, 8,92 kroonile ehk 0,57 eurole. Käivet tuli turismiga tegeleva kontserni aktsial 2,4 miljonit krooni.

Omaette tsirkus, kui nii võib öelda, toimus Järvevana aktsiaga. Tehti tehing ühe aktsiaga. Kuid sellega asi ei piirdunud. Sellele järgnes veel tehing ühe aktsiaga. Aktsia hind kukkus 9,70 kroonise käibega 6,3 protsenti, 4,69 kroonile ehk 0,30 eurole. Mul on raske mõista nende tehingute mõttekust - maaklertasu on oluliselt suurem kui aktsia käive. Tegu on justkui sooviga kahjumit tekitada.

Kahjuks on uudistevoog muutnud viimastel päevadel negatiivseks. Läti peaminister kurtis, et kui palgatõusu lõunanaabrite juures ei piirata, võib see eelarve lõhki ajada ja viia lati devalveerimiseni. Citigroup aga näeb Eesti ja Läti majandust ja pangandust kaunis tumedates toonides. Kui panga analüütikud nädala algul Tallinnas ja Riias käisid, ei jäänud panga neile silma ootusi, et pööre paremusele võiks kiiresti tulla.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt