Pilv taotles Reiljani protsessi salvestamise peatamist

19. september 2008, 10:29

Advokaat Aivar Pilv taotles kohtult, et
piirataks kohtuprotsessi videosalvestamist meediakanalite poolt, sest see segab
istungite käiku.

Pilv ütles videosalvestuste piiramise taotluses, et salvestatud materjale kasutatakse valikuliselt ja subjektiivselt, häirib ajakirjanike pidev liikumine, pildistamine ja salvestamine, mis segab nii kaitsjate kui ka kaitsealuste keskendumist.

Prokurör Triin Bergmann ütles: "Ma olen hämmingus, miks kaitsjad nii palju selle üle mõtlesid (taotluse esitamisega viivitasid - toim), sest mina viitasin sellisele vajadusele juba kohtuprotsessi alguses. Pilv aga ütles, et neil pole midagi varjata."

Pilv sõnas seepeale: "Mina pole selliseid sõnu kasutanud, võite meediasalvestustest ise kontrollida." Täpsustamisel selgus, et prokurör soovis varasematel istungitel, et tunnistajate ütlusi ei salvestataks ega näidataks meediakanalites, kuna tunnistajaid tuleb kaitsta. Kaitsjad tahtsid aga, et nii tunnistajaid kui ka kohtualuseid koheldaks võrdselt.

Prokurör lisas: "Sisuliselt ma toetan taotlust, et see (kohtuprotsess - toim) on natuke šõuks kujunenud küll. Ma ei ole sellele vastu."

Kohtunik kommenteeris: "Lõpuks selline taotlus siis tuli. Juba eelmine kord oli jutuks, et kaameramehed võtavad Tiiu Põllu (tuntud kohtureporter - toim) selja taha, aga kas te ei tunne Tiiu Põldu ära või? Nii et pakkige oma pillid kokku ja lahkuge."

Protsess jätkus tunnistaja Leo Saare kuulamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2008, 11:32
Otsi:

Ava täpsem otsing