Sotsid: linnavalitsus lasi Tallinna Veel endale pähe istuda

Liis Kängsepp 01. oktoober 2008, 15:49

Sotsiaaldemokraatide hinnangul nõustus
keskerakondlik Tallinna linnavalitsus selgelt liiga järsu veehinna tõusuga,
teatasid sotsid oma pressiteates.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul ei ole 12,8-protsendiline veehinna tõus kuidagi põhjendatud. „Linna kanaliseerimine on juba aastaid veninud. Tallinna Vee erastamisel võtsid eraomanikud selge lubaduse katta kogu linn kanalisatsioonivõrguga 2006. aastaks. Täna on see tähtaeg lükkunud aga 2011. aastasse. Seejuures uhkeldab veefirma igal aastal ülisuure kasumiga,” rõhutas Juske.

„Arvestades elukalliduse tõusu, on teatud hinnatõus paratamatu. Elektri hind tõuseb uuest aastast vaid 5,2 protsenti. Selle taustal on selge, et Tallinna veehinna 12,8 protsendine tõus ei ole kuidagi põhjendatud. Ei ole kahtlust, et linnajuhid on lasknud veefirma juhtidel endale pähe istuda. Kuigi hinnatõus tuleb esialgu plaanitust pisut väiksem, ei saa Keskerakonna puhul veehinna kontrolli all hoidmisest enam ammu rääkida,” nentis Juske.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb vaadata üle Tallinna Vee erastamisleping.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2008, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing