Pankrotis Rüütmann: SEB valis vastasseisu

Hille Tressum 09. oktoober 2008, 00:00

Pankrotti taotles SEB Pank, et saada tagasi ligi 160 miljonit krooni laenu, mille võlakirjainvestorid andsid Toomas Rüütmannile kuuluvale OÜ-le TR Majad. Laenu tagasimaksmist käendas isiklikult Toomas Rüütmann, ent TR Majad ei ole laenu tagasi maksnud, andis pank teada.

"Vaidlustame kohtuotsuse ja kaebame selle edasi," ütles Rüütmann kommunikatsioonibüroo vahendusel. "Selle sammuga on SEB kahjustanud veel kord emissioonil osalenute huve - eraisiku pankroti väljakuulutamine on kõige ebaefektiivsem viis laenuraha ja investeeringuid tagasi saada ning see võib negatiivselt mõjutada ka Põhjakeskuse tehingute tagasipööramist. SEB on koostöö asemel valinud konfrontatsiooni tee."

Rüütmann lisas, et SEB soovib näidisprotsessi, kuid on üle reageerinud. "Pangast on lahkunud või vallandatud inimesed, kes meile emissiooni pakkusid ja sellega tegelesid. Sisuliselt on SEB oma viga tunnistanud," sõnas Rüütmann.

Rüütmanni sõnul on tema eesmärk emissioonil osalenute huvide kaitsmine. "Selleks tuleb Põhjakeskuse tehing tagasi pöörata," rääkis ta.

Põhjakeskuse omanikfirma Kobe Investmentsi kinnitusel oli Põhjakeskuse näol tegemist tavalise kinnistute müügitehinguga, Rüütmann allkirjastas lepingu käendajana. Rüütmann ei ole esitanud Kobe Investmentsile ühtegi pretensiooni ega algatanud kohtuasju selle tehinguga seoses.

TR Majade ja Toomas Rüütmanni pankrotiprotsessid kaitsevad võlakirjainvestorite huve, kes laenasid TR Majadele raha. Investorid palusid SEB-l esitada pankrotiavaldused Toomas Rüütmanni ja TR Majade vastu. Investorid pidasid seda enda huvide parimaks kaitseks. SEB-l ei ole põhjust arvata, et Rüütmanni arvamus investorite huvide kaitsmise kohta on õigem investorite arvamusest. Menetlus peab näitama, kas raha kadus TR Majadest majanduskeskkonna halvenemise tõttu või on olnud ka juhtimisvigu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing