OPEC tahab naftaturu kokkuvarisemist ennetada

14. oktoober 2008, 12:04

The Arabian Business kirjutab Katari
naftaministrile viidates, et OPECi liikmesriigid kavatsevad ennetada nafta
nõudluse tugevat langust.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon OPEC peab oma novembrikuisel kohtumisel kasutusele võtma ennetavad meetmed, et toime tulla naftanõudluse kukkumisega globaalse finantskriisi tingimustes, ütles Katari naftaminister Abdullah Al-Attiyah ajalehele Al-Hayat.

Naftaministri andmetel ennustavad analüütikud, et nõudlus nafta järele langeb drastiliselt ning OPEC peab seetõttu pakkumise ja nõudluse vahekorda reguleerima. Al-Attiyah keeldus nimetamast tootmise võimalikke mahte, mida 18. novembril arutatakse.

Al-Attiyah ütles möödunud nädalal ka telekanalile Al Arabiya, et OPEC hakkab novembris toimuval erakorralisel kohtumisel arutama toodangu kärpimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2008, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing