Autoturul läheb iga päevaga hullemaks

24. november 2008, 18:52

Karmistunud liisingutingimused muutsid
autoostjad ettevaatlikuks, laoautodega kimpus müüjad rabelevad samas, et sõlmida
lähema kolme nädalaga viimased selle aasta müügitehingud.

Korea Auto müügidirektor Gennadi Karine nõustus City Motorsi tegevjuhi Agu Laanemetsa väitega, et suurte allahindlustega müüakse praegu laoautosid. „No jah, meil on elu natuke teistmoodi kui City Motorsil, ostame soomlastelt ja autod seisavad Hanko sadamas, aga laoautod on nad küll,“ selgitas Karine.

Müügidirektori sõnul pole ka allahindlustest suurt abi, autode müük kiratseb ning läheb isegi hullemaks. „Raske on igal juhul, turg kukub iga päevaga. Julgen praegu seda küll öelda, et läheb iga päevaga hullemaks,“ kinnitas Karine.

Võrreldes eelmise kuuga kukkus Korea Auto müük novembris 30%. Tehinguid on oodata detsembri kahel esimesel nädalal, seejärel jääb pühade tõttu kogu elu seisma. „Rahvas on väga ettevaatlik,“ rääkis Karine. Ehkki liisingufirmad otseselt kellelegi ära ei ütle, on karmistatud liisingutingimusi. Autoostjailt nõutakse vähemalt 20% sissemaksu ja käendajaid, lisaks on tõusnud liisinguintressid.

Pigem jäävad müügid selle taha, et pole sissemaksu või käendajaid kui et liisingufirmad otseselt kellelegi ära ütleks. Eelmisel aastal toimunu oli samas ka liiast, leidis Karine. „Inimestel lasti ennast lõhki laenata,“ meenutas müügidirektor aegu, mil uue liisinguauto sai soetada nullsissemaksega.

Topauto müügijuht Sulev Saar ütles täna aripaev.ee-le, et automüüjad on potentsiaalseid ostjaid alati soodushindadega peibutanud. Kohe saab Topauto salongidest või laoplatsilt kätte 180-190 autot, seejuures on Seatid varasemast kuni 70 000 krooni soodsamad. Hyundaide soodustused ulatuvad 63 000 kroonini.

„Oleme huvitatud, et saaksime need autod enne aasta lõppu ära müüa, sellepärast oleme hinna alla lasknud,“ kommenteeris Saar kopsakat allahindlust.

Silberauto turundusosakonna juhataja Helena Hyldahli andmetel pakub firma praegu Mitsubishi Pajerot kuni 100 000 kroonise allahindlusega. Chryslerite, Dodge’ide ja laos seisvate Jeepide soodustused jäävad samas vaid 50 000 krooni piiridesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. December 2008, 13:39
Otsi:

Ava täpsem otsing