Koolidirektor saab 13. kuupalga

Kadri Paas 09. detsember 2008, 00:00

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juht Boris Goldmani sõnul on Tartus aastatepikkune traditsioon aasta lõpus koolijuhte kümnete tuhandete kroonidega premeerida. "Kooliinimesed on olnud tublid ja miks mitte neile siis preemiat maksta," lisas ta.

Osakonna peaspetsialist Irina Aab selgitab: "See ongi meie kokkuhoid! Aasta jooksul on teatud summad kasutamata jäänud. Kui me neid välja ei maksaks, siis läheksid need riigi tuludesse."

Üle 1400 õpilase ja 101 õpetajaga Tartu Kivilinna Gümnaasium on Eesti suuremaid koole. Selle direktor Ants Serk sai preemiast teada Äripäevalt. "Linnavalitsus otsustab minu palga, tulemustasu ja premeerimise. Küsimus on selles, kas meil on tulemustasuga tegemist või mitte? Kas igakuine palk on selle töö ja turumajandussituatsiooni juures piisav," rääkis Serk.

Enam kui 1100 õpilase ja üle 90 õpetajaga Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi direktor Toomas Samm arvas, et 25 000kroonine tulemuspreemia on põhjendatud. "Mul on sellest aastast kaks suurt koolimaja, mis on mõlemad praktiliselt ühesuurused. Ja tegelikult iga töömees ootab natukese tunnustust," märkis ta.

Haridusminister Tõnis Lukas ohkas Tartu premeerimispoliitikast kuuldes sügavalt. "Eks miinus on omavalitsustesse sel aastal aeglasemalt kohale jõudnud," kommenteeris ta.

Tallinna haridusameti üldhariduse osakonna juht Viivi Lokk ütles, et pealinnas kõigile direktoritele kuupalga jagu preemiaid ei maksta. Preemiaks on vaja kooli hoolekogu ettepanekut, ka peab kooli eelarve seda võimaldama. "Kui taotlus on hästi põhjendatud, lisame enda hinnangu, misjärel jõuab premeerimisettepanek haridusameti juhataja lauale. Tema otsustab, kas premeerida või mitte," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing