Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koolidirektor saab 13. kuupalga

  Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juht Boris Goldmani sõnul on Tartus aastatepikkune traditsioon aasta lõpus koolijuhte kümnete tuhandete kroonidega premeerida. "Kooliinimesed on olnud tublid ja miks mitte neile siis preemiat maksta," lisas ta.
  Osakonna peaspetsialist Irina Aab selgitab: "See ongi meie kokkuhoid! Aasta jooksul on teatud summad kasutamata jäänud. Kui me neid välja ei maksaks, siis läheksid need riigi tuludesse."
  Üle 1400 õpilase ja 101 õpetajaga Tartu Kivilinna Gümnaasium on Eesti suuremaid koole. Selle direktor Ants Serk sai preemiast teada Äripäevalt. "Linnavalitsus otsustab minu palga, tulemustasu ja premeerimise. Küsimus on selles, kas meil on tulemustasuga tegemist või mitte? Kas igakuine palk on selle töö ja turumajandussituatsiooni juures piisav," rääkis Serk.
  Enam kui 1100 õpilase ja üle 90 õpetajaga Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi direktor Toomas Samm arvas, et 25 000kroonine tulemuspreemia on põhjendatud. "Mul on sellest aastast kaks suurt koolimaja, mis on mõlemad praktiliselt ühesuurused. Ja tegelikult iga töömees ootab natukese tunnustust," märkis ta.
  Haridusminister Tõnis Lukas ohkas Tartu premeerimispoliitikast kuuldes sügavalt. "Eks miinus on omavalitsustesse sel aastal aeglasemalt kohale jõudnud," kommenteeris ta.
  Tallinna haridusameti üldhariduse osakonna juht Viivi Lokk ütles, et pealinnas kõigile direktoritele kuupalga jagu preemiaid ei maksta. Preemiaks on vaja kooli hoolekogu ettepanekut, ka peab kooli eelarve seda võimaldama. "Kui taotlus on hästi põhjendatud, lisame enda hinnangu, misjärel jõuab premeerimisettepanek haridusameti juhataja lauale. Tema otsustab, kas premeerida või mitte," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.